• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadece 7 ülke üretiyordu! Türkiye'de yapılmaya başlandı

Yeniakit Publisher
2020-06-30 16:27:00 -
Sadece 7 ülke üretiyordu! Türkiye'de yapılmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dünyada 7 ülke tarafından üretilen x-ray sistemleri ile araç ve konteyner tarama sistemi prototipinin yerli ve milli olarak üretilmeye başlandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Dünyada yalnızca 7 ülkede üretilen, gümrük kapılarında yasa dışı ticareti önlemeye yönelik x-ray sistemleri ile araç ve konteyner tarama sistemi prototipini, MİLTAR projesi kapsamında yerli ve milli olarak üretmeye başladık.' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde toplam 21 eylemi tamamlamış bulunuyoruz." dedi.

Oktay, "Dünyada yalnızca 7 ülkede üretilen, gümrük kapılarında yasa dışı ticareti önlemeye yönelik x-ray sistemleri ile araç ve konteyner tarama sistemi prototipini, MİLTAR projesi kapsamında yerli ve milli olarak üretmeye başladık." diye konuştu.

"Risk sermayesi fonu oluşturuldu"

Oktay, yüksek teknoloji üreten milli firmalara finansman desteği sağlayacak şekilde Risk Sermayesi Fonu oluşturulduğunu açıkladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muhammed

Elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah...

Cabir

Türkiye Sanayii ve Teknolojide emekleyen Çocuk gibi, Türkiye nin en iyi 2 Teknik Üniversitesinden biri İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Mezunu Elektrik Mühendisin oğlum 3 yıldır İŞ bulamıyor varın gerisini siz düşünün.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23