• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sağlık hizmetlerinde nereden nereye geldik

Yeniakit Publisher
2020-04-10 09:47:00 - 2020-04-10 13:14:48
Sağlık hizmetlerinde nereden nereye geldik

Eski Türkiye’den yeni Türkiye’ye sağlık alanında gelinen noktayı TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Akit’e anlattı.

 Oğuzhan Gültekin  Ankara 

Şu anda dünyada sağlığa en ucuz ve en kolay ulaşılabilen ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Şenel Yediyıldız, şunları dile getirdi:

Bu bir hayırseverlik

“Eskiden insanlar doktor için sıra beklerdi, ilaç için sıra beklerdi. Şimdi, Türkiye’de ortalama 15 dakika içerisinde bir hastamız doktoruna ulaşabiliyor. Vatandaşlarımız hastanelerde aynı kalite ve birinci sınıf ekipmanlarla hizmet alıyor. Eskiden insanlar parası varsa iyileşiyordu. Parası olmadığı için hastanelerde mahsur kalan insanlar artık geçmişte kaldı. Şimdi parası olmasa bile muayene olan korkmadan hastaneye giden insanlarımız var çok şükür. Türkiye şu anda sağlığı bir hizmet, hayırseverlik olarak kabul ediyor. Sağlık hizmetlerimizden göçmenler bile faydalanabiliyor. Bunun dışında Afrika’da, Ortadoğu’da, Balkanlar’da ne kadar mazlum ve mağdur insan varsa onlara da sağlık hizmeti vererek yaralarını sarıyor. Türkiye 18 yılda attığı adımlar sayesinde bugün dünyayı ciddi anlamda etkileyen salgınlara karşı böyle başarılı bir mücadele sergiliyor.”

Perişan olmuştuk

Artık hiçbir hastanın hastane kapılarında uzun kuyruklar oluşturmadığını belirten Şenel Yediyıldız, şöyle devam etti: “Bugün salgına yakalanan hiçbir hastamız diğer ülkelerde olduğu gibi sağda solda kalmamıştır. Hijyensiz ortamlar tedavi edilmemiştir. Bütün hastalarımıza en hızlı ve en çabuk şekilde hizmet vermekteyiz. Şu anda yaşanan salgından dolayı birçok ülke zor günler geçirirken biz elhamdülillah başarılı bir mücadele sergiliyoruz. Ülke genelinde yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 60 civarındadır. Biz yine de milletimiz mağdur olmasın, önceden tedbirimizi alalım diye hastaneler açmaktayız ve yenilerini de  yapmaktayız. Şu anda Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İstanbul’da 2 tane yeni hastanenin inşaatına başlandı. Türkiye bugün 1990’lı yıllarda yaşanan, 2002’de yaşanan olayları geride bırakmıştır. Geçmişte insanlar kuyruklarda acı içerisinde ağlıyordu. İlacını tam alamazdı. Birçok ilaç ülkemizde yoktu. O dönemlerde bir pandemi ile karşılaşsaydık, bir İtalya’dan, bir İspanya’dan ya da bir Amerika’dan daha kötü durumlara düşmüştük.”

Yardım gönderen

Şu anda salgından dolayı birçok ülkeye de tıbbi malzeme gönderildiğini belirten Yediyıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda depremden üç gün sonra olay yerine gelen bir Türkiye’den, depremden üç saat sonra olay yerine gelen bir Türkiye haline geldik. Yaşanan doğal afetlerde günlerce malzeme bekleyen, malzeme gelmediği için binlerce insanını kaybeden Türkiye’den, bugün olaya anında müdahale eden can kaybını en aza indirmeyi hedef edinen bir Türkiye konumuna geldik. Yardım bekleyen değil, yardım gönderen bir ülke haline geldik.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

son 

neeerrdeeennnn NÜFÜS MÜDÜRLÜĞÜ GÖÇ İDARESİ İNTERNET SAYFASINDA AVRUPADAN 28 MİLYON AMERİKADAN 19 MİLYON KİŞİ TÜRK VATANDAŞI OLMAK İÇİN ÖN BAŞVURU FORMU DOLDURMUŞ.BÜTÜN DÜNYA REİSİN ETRAFINDA TOPLANMAK YENİ DÜNYA DÜZENİNİN LİDERİNİN YANINDA OLMAK İSTİYOR.ZAFER İNANANLARIN YÜRÜYÜN REİSİN ASKERLERİ.ALLAH RAZI OLSUN REİSİM

hizipsavar

neden? çünkü Türkiyeyi Türkler yönetiyor. Hak korkusu ve Halk sevgisi çoağlırsa hizmetler daha da artar. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23