• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sağlık sigortası doğum borçlarını karşılar mı?

Yeniakit Publisher
2019-12-13 17:54:00 - 2019-12-13 17:54:41
Sağlık sigortası doğum borçlarını karşılar mı?

Özel sağlık sigortası hamilelik masraflarını karşılar mı? Doğum sağlık sigortası nedir? Doğum sigortası ödemesi ve doğum esnasından gerçekleşen giderler sigorta şirketleri tarafından 1 yıllık poliçe döneminde 1 defaya mahsus olarak ödenmektedir. Peki özel sağlık sigortası hamilelik masraflarını karşılar mı? Sağlık sigortası doğum borçlarını karşılar mı? İşte detaylar.

Özel sağlık sigortası hamilelik masraflarını karşılar mı? Doğum sağlık sigortası nedir? Anne ve babalar çocuklarının dünyaya gelmesini hep arzularlar. Ancak doğum yapacak anneler doğum masraflarının ağır olduğunan dert yanar. Doğum sigortası ödemesi ve doğum esnasından gerçekleşen giderler sigorta şirketleri tarafından 1 yıllık poliçe döneminde 1 defaya mahsus olarak ödenmektedir. Peki özel sağlık sigortası hamilelik masraflarını karşılar mı? Sağlık sigortası doğum borçlarını karşılar mı? İşte detaylar.

Özel sağlık sigortası hamilelik masraflarını karşılar mı?

Doğum sigortası; hamilelik rutin kontrollerini, hamilelik tahlil ve tetkiklerini, TORCH taramasını, NST ve ikili tarama testini, gebelik komplikasyonlarını, normal veya sezaryen doğuma ait masrafları karşılayan sağlık sigortası türüdür. Hiperemezis, preeklampsi, düşük, düşük tehdidi, zorunlu kürtaj, doğum ve gebeliğin neden olduğu rahatsızlıklar,doğum öncesi ve sonrası oluşabilecek komplikasyonlar doğum sigortasının kapsamındadır. Doğum sigortası; doğum teminatlı özel sağlık sigortası veya doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası olacak şekilde satın alınır. Yani hamilelik ve doğum masraflarınızın karşılanması için doğum teminatının mutlaka poliçeye eklenmesi gerekmektedir. Bebek sahibi olmaya karar vermeden önce özel sağlık sigortanızın kapsamına doğum teminatını da dahil ettirdiğinizde, hamilelikteki doktor ve ilaç masrafları da sigortanız tarafından karşılanmaktadır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23