• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şahane makarna pişirmenin püf noktası nedir?

Yeniakit Publisher
2019-04-14 14:27:00 - 2019-04-14 14:29:35
Şahane makarna pişirmenin püf noktası nedir?

Makarna sevmeyen yoktur! Bu pratik yemeği daha lezzetli hale getirmek ise son derece kolay.

Yediden yetmişe tüm ailenin sevdiği hem doyurucu hem de lezzetli bir yemektir makarna... İtalya'dan tüm dünyaya yayılan, Anadolu mutfağında soslarla bizim lezzetlerimizden biri haline gelen makarna en azından haftada bir kez mutfaklarda yerini alır. Öğrenci evlerinin ise akşam yemeği klasiğidir. Makarnanızı İtalyan restoranında yiyormuşçasına bir lezzet yaşamak istiyorsanız; birkaç püf noktasıyla hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. 

İşte, leziz makarna pişirmenin püf noktası:

1. Büyük tencere

Bir kase makarna pişirecekseniz bile geniş bir tencere seçmelisiniz. Makarnalar geniş bir alanda kaynamayı sever.

2. Bol su

Bazı hanımlar makarnayı, pilav gibi az suda pişirmeyi tercih ediyor. Bu da makarnanın hamurlaşmasına sebep oluyor. 1 paket makarna için 5 litre su kullanmak idealdir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3. Bol tuz

İtalyanlar, makarna kaynatacakları suyun Akdeniz kadar tuzlu olması gerektiğini söyler. Bir paket makarna için 1 yemek kaşığı tuz kullanmalısınız. Emin olun makarnanız tuzlu olmayacak. Makarnanın lezzetli olması için bu şart. Ayrıca tuzun çoğunu nişasta etkisiz hale getirecektir.

4. Su kaynamış olmalı

Makarnanızı pişireceğiniz su fokur fokur kaynamalı. Aksi takdirde makarnanız lezzetli olmaz.

5. Karıştırmayı ihmal etmeyin

Makarnanın yapışmaması için yağa değil bilek gücüne ihtiyacı var. Makarna kaynarken en az 3-4 defa karıştırın. En doğrusu ise makarnalar pişene kadar karıştırmaktır.

6. Ocaktan almadan kontrol edin

Makarnayı ocaktan indirmeden önce mutlaka tadına bakın. Damak zevkinize göre dilediğiniz sertlikle makarnanızı pişirin. Ancak yemeğinizin hamurlaşmasını arzu etmiyorsanız çok pişirmekten kaçının.

7. Bir bardak suyu saklayın

Makarnanın nişastalı suyu, son derece lezzetlidir. Makarnayı süzmeden önce tencereden büyük bir bardak su alın. Bu suyu sos yapımı sırasında kullanabilirsiniz. Dilerseniz makarnayı temiz bir kaba boşaltın. Bu suyu çorba yaparken de kullanabilirsiniz.

8. Sakın yıkamayın

Makarnayı süzdükten sonra yıkamayın. İtalyanlar, bazı Türk hanımlarının bu hareketini görse kalp krizi geçirebilir (!)

9. Sosla buluşturun

Makarnayı derin bir tavada hazırladığınız sosla buluşturup, bir maşa yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız sosa, makarna sosu eklemeyi unutmayın.

Afiyet olsun.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23