• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sakarya'daki patlamaya ilişkin önemli gelişme! Erdoğan talimat verdi

Yeniakit Publisher
2020-07-03 12:35:00 - 2020-07-03 13:35:28
Sakarya'daki patlamaya ilişkin önemli gelişme! Erdoğan talimat verdi

Sakarya'da bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bölgeye gidiyor.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Gökyüzüne doğru çıkan havai fişekler ardı ardına patladı. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından deprem olduğunu sanan birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi yönlendirildi.

Erdoğan'dan talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor.

Sakarya Valisi'nden açıklama

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "(Havai fişek fabrikasındaki patlama) Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu ve patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sakarya Valisi Kaldırım patlama sonrası yaptığı açıklamada "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var." dedi.

Hendek Belediye Başkanı: Tam yetkili kimseye ulaşamadık

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise yaptığı son dakika açıklamasında şu bilgileri aktardı:

"Tabi burası sevindirici bir yanı var. Şehrin çok uzağında, yerleşim yerlerine uzak bir yerde. Halkımıza zarar verebilecek bir durumda değil. Burada tam yetkili kimseye ulaşamadık. İtfaiye ve ambulansların dışında kimsenin içeriye girmesine izin verilmiyor. 150'ye yakın çalışanın olduğu, içerideki insanların durumuyla ilgili net bir bilgimiz yok. Can kaybı olmadığı bilgisini aldık, ama net bilgiyi yetkililer verebilirler.

Buraya yaklaşık 30 kilometre ilerden de duyuldu bu patlamalar. Yakın çevredeki evlerin camlarına varıncaya kadar patlama oldu. Yüksek basınçlı bir patlamaydı. Ben 15 kilometre öteden net bir şekilde, şiddetli bir şekilde duyduk."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serdar-1.

başkan orada çalışanlar halktan biri değilmiydi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23