• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Salgın hastalıklar ülkenin başkentini kırdı geçirdi! Mayıs ayında 6’sı hükümet yetkilisi yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Yeniakit Publisher
2020-05-14 07:51:00 -
Salgın hastalıklar ülkenin başkentini kırdı geçirdi! Mayıs ayında 6’sı hükümet yetkilisi yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Yemen’de adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, geçici başkent Aden’de mayıs ayında 6'sı hükümet yetkilisi 600'ü aşkın kişinin salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Yemen'in geçici başkenti Aden'de mayıs ayında 6'sı hükümet yetkilisi 600'ü aşkın kişinin salgın hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Chikungunya ateşi ve akciğer vebası

Adının açıklanmasını istemeyen hükümet yetkilisinden alınan bilgiye göre, Aden'de 1-13 Mayıs'ta 6'sı hükümet yetkilisi olmak üzere 623 kişi Chikungunya ateşi ve akciğer vebası kaynaklı olduğu düşünülen salgın hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdi.

Dün Aden'de salgın nedeniyle 2 hükümet yetkilisi daha hayatını kaybetmiş, böylece bir hafta içinde yaşamını yitiren yetkili sayısı 6'ya yükselmişti.

Kaymakam da Chikungunya ateşi nedeniyle öldü

Geçen cumartesi bir hükümet yetkilisi, Aden'in merkezindeki Şeyh Osman Kaymakamı Ali Abdulmecid'in de aralarında bulunduğu 50 kişinin Chikungunya ateşi nedeniyle öldüğünü söylemişti.

Yemen hükümeti, 11 Mayıs'ta ülkenin güneyindeki geçici başkent Aden'i yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve diğer salgın hastalıklar nedeniyle "salgın bölgesi" ilan etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sivrisineklerden insana bulaşıyor

Söz konusu hastalığa 21 Nisan'da Aden'de meydana gelen sel felaketi sonucu oluşan bataklıklar ile sivrisineklerin yol açtığı ifade ediliyor.

Sivrisineklerden insanlara bulaşan Chikungunya, ateş, eklemlerde şiddetli ağrı, baş ağrısı, istifra, halsizlik ve ciltte döküntü gibi semptomlar gösteriyor.

Aden'de 21 Nisan'da etkili olan yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketinde 5'i çocuk 8 kişi ölmüş, çok sayıda ev kısmen ya da tamamen yıkılmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23