• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sanatçılardan sağlık çalışanlarına sanatsal vaatler

Yeniakit Publisher
2020-04-02 11:08:39 -
Sanatçılardan sağlık çalışanlarına sanatsal vaatler

Orkestra şefi Murat Cem Orhan: - "Bu sıkıntılı günler geçince sağlık çalışanlarından iki kişiye bir yıl ücretsiz piyano dersi vereceğim" - Yönetmen ve senarist Müfit Can Saçıntı: - "Arzu eden 10 sağlık çalışanı için ücretsiz senaryo atölyesi düzenleyeceğim" - Oyuncu ve yazar Murat Tavlı: - "Bu sıkıntılı günler geçince sağlık çalışanı 10 çiftti ben de tiyatro oyunuma davetiye veriyorum. Sahnelere döndüğümüzde ilk işimiz sizleri güldürmek olsun" - Yazar ve çevirmen Saadet Özen: - "Bu sıkıntılı günler geçince sağlık çalışanlarını dört hafta sonu, İstanbul'un muhtelif semtlerinde gezdireceğim"

İSTANBUL (AA) - KÜBRA KARA - Sanatçılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede büyük bir yükü omuzlayan sağlık çalışanlarına bu sıkıntılı sürecin sonunda gerçekleşmesi hedefiyle "ders verme", "tiyatro bileti", "atölye düzenleme", "İstanbul'u gezdirme", "evini tasarlama" gibi vaatlerde bulunarak moral veriyor.

Tüm dünyayı etkisi alan Kovid-19 salgınıyla mücadeleyi sürdüren sağlık çalışanlarına sanatçılardan sosyal medya üzerinden destek geldi. Sanatçılar "Bu sıkıntılı günler geçince" diyerek başladıkları mesajlarında farklı vaatlerde bulundu.

Orkestra şefi Murat Cem Orhan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajına cevap veren ilk iki sağlık çalışanına, içinde bulunulan sıkıntılı günlerin bitip her şey normale döndüğünde 1 yıl boyunca ücretsiz piyano dersi vereceğini iletti.

Bu mesajının ardından birçok geri bildirim aldığını ifade eden Orhan, paylaştığı ikinci twitinde şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık çalışanlarından iki kişiye bir yıl ücretsiz piyano dersi vereceğimin çağrısına 50'ye yakın sanatçı dostum destek oldu. Instagram hesabımdan destek olan tüm sanatçı dostları teker teker paylaşıyorum. Lütfen takip edin. İyi ki varsınız #sağlıkcalısanları."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- "Sağlık çalışanlarına ücretsiz senaryo atölyesi düzenleyeceğim"

Konuya duyarlı olan bir diğer isim yönetmen ve senarist Müfit Can Saçıntı oldu. Sağlık çalışanlarına 3 farklı vaatte bulunan Saçıntı, onları şöyle sıraladı:

"Sıkıntılı günler geçince, yaptığım organizasyonlarda sağlık çalışanlarına sürekli indirim sağlayacağım. Arzu ederlerse toplam 100 sağlık çalışanına gösterilerim için davetiye takdim edeceğim. Arzu eden 10 sağlık çalışanı için ücretsiz senaryo atölyesi düzenleyeceğim."

Tiyatro eğitmeni ve seslendirme sanatçısı Beyti Engin Twitter hesabından, "Bu sıkıntılı günler geçince sağlık çalışanlarından 10 aileye oynadığım tiyatro oyunu için davetiye vereceğim. Eminim destek verecek meslektaşlarım vardır, o zaman bu sayı daha da artar." paylaşımında bulundu.

Tiyatro ve dizi oyuncusu Feri Baycu Güler, "Bu sıkıntılı günler geçince" diye başladığı paylaşımında kurucusu olduğu tiyatronun tüm temsillerinde geçerli olacak 100 davetiyeyi her biri iki kişilik olacak şekilde sağlık çalışanlarına vereceğini duyurdu. Diğer meslektaşlarına da seslenen Güler, bu tür destek sayısının daha da artacağı ümidinde bulundu.

- "Sahnelere döndüğümüzde ilk işimiz sizleri güldürmek olsun"

Oyuncu ve yazar Murat Tavlı ise "Bu sıkıntılı günler geçince sağlık çalışanı 10 çiftti ben de tiyatro oyunuma davetiye veriyorum. Sahnelere döndüğümüzde ilk işimiz sizleri güldürmek olsun." twitini paylaştı.

Senarist Özgür Evren Heptürk, sağlık çalışanlarına seslenerek, yaşadıklarını senaryolaştırmak isteyen 5 sağlık çalışanına senaryo tasarımı/dramatik yapı atölyesinde eğitim vereceği duyurdu.

İstanbul'u gezdirme sözü veren yazar ve çevirmen Saadet Özen, "Bu sıkıntılı günler geçince sağlık çalışanlarını dört hafta sonu, İstanbul'un muhtelif semtlerinde gezdireceğim. Grupları otuz kişi tutarsak 240 kişi eder. Eminim destek verecek rehber meslektaşlarım vardır, o zaman bu sayı daha da artar." paylaşımını yaptı.

Tasarımcı, iç mimar ve yazar olan Cem Cemal Çobanoğlu, mesleğine uygun bir şekilde mimari açıdan sağlık çalışanlarına destek vereceğini duyurdu. Çobanoğlu şu paylaşımda bulundu:

"Bu sıkıntılı günler geçince, 5 sağlık çalışanının evinin iç mekanını, ücretsiz olarak tasarlayacağım. İhtiyacı olan sağlık çalışanı mesaj atabilir. Eminim destek verecek başka iç mimarlar ve mimarlar da olacaktır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23