• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sayın Temel Karamollaoğlu’na sorular

Yeniakit Publisher
2019-12-18 12:26:00 -
Sayın Temel Karamollaoğlu’na sorular

Gazetemiz okurlarından Alaettin Köksal, "Sayın Temel Karamollaoğlu’na sorular" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Alaettin Köksal

Hayatımın 45 yılını milli görüş zihniyetli partilerin her kademesinde il başkanlığından, milletvekili adaylığına, genel merkez kurucular kurulu üyeliğinden, genel idare kurulu üyeliğine kadar görev yaptım.

Siyasette milli ve yerli düşünen ahlak ve maneviyatta önem veren ve yaşamaya çalışan bu uğurda bedelini ödeyen bir müslüman olarak, bugün dünya yarın ahret anlayışıyla sorularımı soracağım, aynı anlayışla cevap vereceğinize inanıyorum.

1- Saadet Partisi’nin il divan toplantılarında ve basına açık olarak yaptığınız konuşmalarda, Sayın Erdoğan’ı eleştirdiğiniz kadar, CHP ve HDP’nin liderlerini neden eleştirmiyorsunuz. Zihniyet olarak, hangi parti liderlerine daha yakınsınız. Hiçbirine yakın değilseniz neden Millet ittifakı içinde yer aldınız? Hakkı üstün tutan bir anlayışın temsilcisi bir parti olarak, halkın karşısına tek başına çıkarak, toplum gönlünde taht kuracağınızı neden düşünemiyorsunuz?

2- Millet ittifakı içinde yer almak dirsek teması içinde olmak ülkenin ve milletin hayrına ne gibi hizmetler yapacaksınız? AK partisi, işsizliğe yoksulluğa ve adaletsizliğe çare olmadığı eleştirisini yaparken, şikâyet ettiğiniz bu konuların hal edilmesini millet ittifakı içinde yer alarak hal edebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Millet ittifakıyla iktidara geldiğinizde içkiyi, zinayı, kumarı, her türlü ahlaksızlıkları kaldırabilecek misiniz? Yaparız diyorsanız, birlikte hareket ettiğiniz CHP’ye bu hususlarda neden kanun teklifi verdiremiyorsunuz?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3- Rahmetli Erbakan hocamızın projelerini anlatan ve kamuoyuna duyurduğu “İKTİDARDA 1 YIL” kitabını açıp okudunuz mu? Doğalgaz ve petrol boru hatları, hidrolik ve nükleer santraller ve Çanakkale köprüsü, oto yollar, boğaz geçişleri, hızlı tren, hava limanları, uluslararası serbest bölgeler, yerli helikopter, yerli tank, yerli füze, yerli savaş gemisi gibi ve benzeri projelerinden haberiniz var mı? Bu projeleri hayata geçiren Sayın Erdoğan eleştirirken, dolaylı olarak rahmetli Erbakan hocayı eleştirdiğinizin farkında mısınız?

4- Yıllarca kangren haline gelen başörtü meselesini, meslek liselilerin önünü tıkayan katsayı konusunu, resmi ve sivil okullarda seçmeli ders olarak konulan Kur’an ve siyer derslerinin tercihli olarak okutulmasından, kamu alanı ve kamu alan dışı uygulamalara son verilişinden rahatsız olduğunuzu söyleyebilir misiniz? Bu hususlarda rahatsız olan CHP’ye HDP’ye neden cevap veremiyorsunuz?

5- Fert başına milli gelirimiz 3000 dolardan 10000 dolarlara, milli harp sanayimizi %20’den %70’lere, dış ticaretimizi 30 milyar dolardan 180 milyar dolara çıkarmasından memnun değil misiniz? Yerli tohum üretiminin %85’e çıkarıldığını, tarımda kendimize yetecek bir hâsılatı koruduğumuzu ve fazlalık verdiğimizi görmüyor musunuz? Buğday ihtiyacımız olmadığı halde, dışarıdan ucuz ithal ettiğimiz buğdayı mamul hale getirerek ihracat ettiğimizi ve fakir ülkelere yardım ettiğimizi bilmiyor musunuz?

6- 17 Aralık 2013 hayali yolsuzluk operasyonunu, 18 Aralık 2013 tarihinde “en büyük yolsuzluk operasyonu” manşetiyle duyuran Milli gazetenin çarpıtmasına seviniyor musunuz? 11 Mart 2014 tarihinde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu “17 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonu değildir” ifadesini kabul ediyor musunuz? 15 Temmuz 2016 tarihli dış destekli darbe girişimiyle fert başına milli gelirin 7500 dolara düşmesi, %4,5 seviyesinde olan faizin % 17’lere çıkması sizleri rahatsız etmiyor mu?

7- Libya ile yapılan stratejik anlaşma ve Akdeniz politikası, Fırat kalkanı, Zeytin dalı, Barış pınarı harekâtı, Amerika Rusya, antlaşmaları ve Soçi mutabakatı, sizleri sevindirmiyor mu? Bu antlaşmalar ve operasyonlar, İsrail’in Arz-mevut alakalı projesine engel olduğunu anlamıyor musunuz? Bu gibi antlaşmalara ve operasyonlara açıktan destek vermeniz gerekirken sessiz kalmanız sizlere yakışıyor mu?

8 - Zinanın suç olmaktan çıkarılmasını, idam yasasının kaldırılmasını  doğrudan AK partisine yüklemek, kul hakkı olduğunu bilmiyor musunuz? Erkek ve bayanlar için zina maddesini tarif eden 440 ve 441. maddeler eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesi ile 23 Eylül 1998 tarihinde Anayasa mahkemesi tarafından iptal edildiğini neden kamuoyuna açıklamıyorsunuz?

2004 yılında, zinanın tekrar suç olması için girişimde bulunan AK partisi muhalefetin (CHP’nin) engellemesiyle yeni bir yasa çıkaramadığının nedenini bilmenize rağmen bu konuyu basit siyasi getiriniz için istismar ederek, mensuplarınızı yanlış bilgilerle yönlendirmek suretiyle, çift taraflı olarak nasıl bir vebalın altına girdiğinizi anlayabiliyor musunuz?  Bu hususta İsra suresinin 36 ve Nahl suresinin 25. ayetinden haberiniz var mıdır?

9- İdam cezasının kaldırılmasına “EVET” diyen partili milletvekillerinin kimler olduğunu bildiğiniz halde, bu yasanın kaldırılmasını sadece AK partisine yüklemeye çalışmanız, en hafif ifadeyle ilkesizlik ve tutarsızlık değil midir? İdam cezasının kaldırılmasına “EVET” diyen milletvekilleri, ANAP 76, DYP 65, DSP 55, YTP 50, AKP 41, SP 22) olduğunu bilmiyor musunuz?

10- Sayın Erdoğan’a olan güvensizliğinizin ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na olan güvenirliğinizin nedenlerini maddeler halinde kamuoyuna açkılayabilir misiniz? Bizim bilmediğimiz bir siyasi stratejiniz varsa, insanları yanlışlara sevk etmeden ve kul hakkına girmeden hakkı söylemek en doğru tedbir değil midir?

Son cümlem; Milli Görüş’ün önemli isimlerinden Sayın Recai Kutan’ın ifadesiyle “Biz söylediklerimizi imkân bulup yapamadık. Erdoğan ayrılmakla doğru yapmış bizim söylediklerimizi yapmıştır ve yapmaktadır.” (Yeni şafak 26 Şubat 2012)           

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gakkoş

Yularını tutan irade ne istiyor ise damat onu yerine getiriyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23