• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selanik böreği nasıl yapılır? Lezzetli Selanik böreği tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-10 15:14:00 -
Selanik böreği nasıl yapılır? Lezzetli Selanik böreği tarifi ve malzemeleri

Selanik böreği yapımı, internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, Selanik böreği nasıl yapılır?Özellikle kalabalık misafir davetlerinde yapabileceğiniz Selanik böreği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte lezzetli Selanik böreği tarifi ve malzemeleri...

Selanik böreği yapımı, internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, Selanik böreği nasıl yapılır?Özellikle kalabalık misafir davetlerinde yapabileceğiniz Selanik böreği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte lezzetli Selanik böreği tarifi ve malzemeleri...

Muhallebi için malzemeler:

  • 200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;
  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı, tepsiye sürmek için
  • 14 adet baklavalık yufka
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karanfil

 Üzerine: 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Selanik böreği nasıl yapılır?

Muhallebisi için un, buğday nişastası, irmik ve toz şekeri tencereye alıp harmanlayın, sütün 750 ml kadarını üzerine dökün, kalanı yumurta sarılarıyla çırparak tenceredeki sütlü karışıma ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilya ve 50 gr tereyağını ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Muhallebiyi cam kaba geçirip üzerine yapışacak gibi streç film ile kaplayarak buzdolabında soğutun. 100 gr tereyağını eritip sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün. Yufkaların ilk ikisini tepsiye üst üste serin, ikinci yufkadan itibaren her kata yağ sürün. Yedinci kat yufkanın üzerine soğumuş muhallebiyi yayıp spatula ile düzeltin. Diğer yufkaların da her katına yağ karışımından sürün. En üstüne kalan yağı sürerek kare dilimlere kesin, her karenin ortasına birer karanfil saplayın. 170 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.

{relation id:933902 slug:'kum-boregi-nasil-yapilir-kum-boregi-tarifi-malzemeleri'

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23