• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şenlikoğlu'ndan sözde kadın savunucularına tepki: İslam neye evet diyorsa onlar 'hayır' diyor

Yeniakit Publisher
2020-01-14 15:39:00 - 2020-01-14 15:44:01
Şenlikoğlu'ndan sözde kadın savunucularına tepki: İslam neye evet diyorsa onlar 'hayır' diyor

Genç yaşta evlilik mağdurlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yazar Emine Şenlikoğlu, "Yıllar önce ailelerinin rızasıyla evlenmiş kadınların eşleri hapishaneye atılmış ve şu an tacizcilerle aynı koğuştalar. Bu çok vahim bir olay." dedi. Sözde kadın savunucularını da sert ifadelerle eleştiren Şenlikoğlu, "İslam neye evet diyorsa onlar 'hayır' diyor." ifadelerini kullandı.

Gülnur Göksun  yeniakit.com.tr

yeniakit.com.tr'ye konuşan Emine Şenlikoğlu, kendi rızalarıyla ve severek evlenen ancak resmi nikahları da olmasına rağmen eşleri cezaevine atılan genç evlilik mağduru kadınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şenlikoğlu, "Yıllar önce ailelerinin rızasıyla evlenmiş kadınların eşleri hapishaneye atılmış ve şu an tacizcilerle aynı koğuştalar. Bu çok vahim bir olay." dedi.

'Genç evliler evlenmesin, flört etsin. Öyle mi?'

Yasaların acilen değişmesi gerektiğini vurgulayan Emine Şenlikoğlu, "Genç evliler evlenmesin, ama flört etsin diyenlerin, aileleri paramparça etmek için uğraşanların gayesi farklı. Böyle bir şey olabilir mi? 18 yaşına girmeden evlilik yasak, ama flört etmek serbest. Öyle mi? Böyle bir yasa olamaz. Bu yasanın acilen değişmesi lazım." şeklinde konuştu.

'Hak da batıl da ortada'

Sözde kadın savunucusu Mor Çatı'ya sert ifadelerle eleştirilerde bulunan Şenlikoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"İslam neye evet demişse onlar sürekli hayır demiştir. Bu devamlı böyledir. Kadın dernekleri şu anda İslam'a inat ederek eylemlerde bulunuyor. 18 yaşın altında, ailelerinin rızalarıyla evlenen kadınların eşlerine ceza verilmesini istiyorlar. Ama 18 yaşın altında, evlenmeden flört etme hatta hamile kalma olaylarına bile sessiz kalıyorlar. Ben bu kadar cevapla yetinmek istiyorum. Her şey, İslam dininin aleyhine. Hak da batıl da ortada."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

işlerine baksınlar

Kimin kaç yaşında evleneceğine, kimin nikahını kimin kıyacağına devlet karışmaz, ama kemalistler bu maddelere de el atıyorlar

Denuz

Emine hanım samimi olarak söyle bunları bu hale kim getirdi.adamlar 15 yılda bizi darmadağın etiler.biz 18 yıla zinayı serbest ettik soyle yalan mi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23