• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şenocak'tan İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Savunanlar bu büyük günaha ortaktır

Yeniakit Publisher
2020-08-03 02:05:00 - 2020-08-03 02:08:10
Şenocak'tan İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Savunanlar bu büyük günaha ortaktır

İstanbul Sözleşmesi ve LGBT'yi savunanlara sert tepki gösteren İlahiyatçı İhsan Şenocak, ibretlik bir hikayeyi paylaştı.

Türk toplumunun kanayan bir yarası haline gelen ve tartışılan İstanbul Sözleşmesine ilişkin açıklamalarda bulunan İlahiyatçı İhsan Şenocak, "Bir imam kardeşim sordu, "Mahallesinden bir genç cinsiyet değiştirip LGBT'nin İstanbul'da ki evlerinde her türlü rezalete bulaşmış. Daha sonra ayrılmış lakin ailesi onu reddetmiş. Ortada kaldı, ne yapsın?" İstanbul Sözleşmesini imzalayanlar ve savunanlar bu büyük günaha ortaktır." dedi.

Sözleşmeyi kim imzaladı?

11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da yapılan Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında tam adı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan sözleşme 60’ıncı Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti tarafından imzaya açıldı. Sözleşme İstanbul’da yapıldığından dolayı “İstanbul Sözleşmesi” adıyla tanımlanmaya başladı. Sözleşmeyi her ülke adına Dışişleri Bakanları attığı için Türkiye adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu imzaladı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

Sayın hocam ! Savunanlar büyük günaha ortaktır diyorsunuz .peki bu kanunu getirenler ortak degilmi ?

İsmail özsoy

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN MADDE ÖZETLERİ 1 – 3/b madde ve fıkrası, PARTNER DEYİMİNİ GETİRMİŞ Kİ, BU DEYİMLE HOMOSEKSÜELLİK YASAL ALT YAPIYA KAVUŞTURULMUŞTUR. 2 – 4/3 madde ve fıkrası, CİNSEL YÖNELİMİ TEMEL HAKLAR ARASINA ALMIŞ OLUP YASAL ALT YAPI OLUŞTURULMUŞTUR. 3 – 4/4 madde ve fıkrasıyla, KADINLAR LEHİNE ALINACAK HİÇ BİR KARAR AYRIMCILIK SAYILMAYACAK. 4 – 4. maddede “AİLE” OLARAK TERCÜME EDİLEN KELİME ASIL METİNDE, “DOMESTİK” OLARAK GEÇİYOR. DOMESTİK, ORTAK EV ARKADAŞLIĞI OLUP, HOMOSEKSÜEL İKAMETLERİ DE KAPSAR. 5 – 7. maddeye göre, DEVLETİN ALACAĞI TEDBİRLER, TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ DE KAPSAYACAK. 6 – 9. maddeye göre, devlet sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına itibar edecek ve onlarla bu konuda her türlü birlikteliği sağlayacak, teşvik edecek ve güç verecek. 7 – 12/1. madde ve fıkrasıyla, aile içinde bulunan din, örf ve adetlerimizdeki esasa göre, karı-koca görev ve sorumlulukları kalkıyor. Eşler birbirlerine karşı bağımsız ve sorumsuz oluyor. 8 – 12/1. madde ve fıkrada, “ortadan kaldırma” olarak yapılan tercümenin asıl metindeki, kelimenin karşılığı, “kökünden kazıma” olup, böyle tercüme edilmesinden korkulmuş ve yumuşak mana verilmiş. 9 – 12/5. madde ve fıkraya göre, homoseksüellere karşı, din, sözde namus ve kültür kuralları gibi bahanelerle karşı çıkılmayacak. 10 – 13. maddeye göre devlet, toplumsal tepkileri önlemek için, bunların dernek ve kuruluşlarına yardım edecek, yanlarında olacak ve işbirliği yapacak. Homolara karşı tepkileri yok edecek ve onlara karşı anlayışlı olunmasını sağlayacak. 11 – 14. maddeye göre, tüm eğitim kurumlarında, cinsel yönelim (homoseksüellik) in temel hak olduğu işlenecek. Bunlara saygı gösterilmesi gerektiği öğretilecek. Çocukluk çağında, beyinlerine homoseksüelliğin normal olduğu işlenecek ki, bu teşvik ve yönlendirmek anlamına gelir. 12 – 16. maddesiyle, homoseksüellere karşı tepki ve şiddetin önlenmesiyle ilgili tedbirleri alacak. 13 – 36. maddeyle, EŞ VE PARTNERLERE RIZALARI OLMADAN CİNSEL İLİŞKİ KURULAMAYACAK. 14 – 48. maddeyle, BU SÖZLEME TARİFİ YAPILAN ŞİDDETE MARUZ KALANLA, YAPANLARIN UZLAŞTIRILMASI VE ARABULUCULUK YAPILMASI KESİNLİKLE YASAK VE KANUNLA YASAKLANACAK. 15 – 80. madde, bu sözleşmenin her zaman müeyyidesiz feshedilebileceğini ifade ediyor. 19.5.2019 Mehmet Yaman Casablanca-Mağrib
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23