• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SETA’dan Sputnik’ten kovulan gazetecilerle ilgili açıklama: Raporda tam da bunu anlatmıştık

Yeniakit Publisher
2019-07-21 22:12:00 -
SETA’dan Sputnik’ten kovulan gazetecilerle ilgili açıklama: Raporda tam da bunu anlatmıştık

Sputnik çalışanlarından Yavuz Oğhan'ın İsmail Saymaz ve Akif Beki ile yaptığı RS FM'deki programın Sputnik Yönetimi tarafından bitirilmesine ilişkin yeniakit.com.tr'ye değerlendirmede değerlendirmede bulunan SETA Direktörü İsmail Çağlar, " Gazetecileri hedef göstermekle suçlandığımız 'Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları' adlı raporumuzda tam da bunu anlatmaya çalışmıştık. "Çıkar ve Rus Devlet kanalında Rus menfaatlerine aykırı olarak yayın yaparsanız işinizi sonlandırırlar." dedi.

 

 Taha Emre Özdemir  Yeniakit.com.tr 

"Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" adlı rapordan dolayı bazı çevreler tarafından 'gazetecileri hedef göstermekle' suçlanan SETA'nın Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar, yeniakit.com.tr'ye konuştu.  Sputnik'in çalışanlarından Yavuz Oğhan'ın İsmail Saymaz ve Akif Beki ile yaptığı RS FM'deki programın Sputnik Yönetimi tarafından bitirilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Çağlar, "Çıkar ve Rus Devlet kanalında Rus menfaatlerine aykırı olarak yayın yaparsanız işinizi sonlandırırlar. Madem o kadar özgür ve tarafsızlar, sayın Ahmet Davutoğlu'nu görevdeyken yayaına çıkarsalardı ve o zaman konuştursalardı. Rus kanalında Başbakanı konuşturup, Rus uçağını neden düşürdüklerini anlattıramazlardı."dedi.

'SETA raporuyla tam da buna dikkat çekmiştik'

"Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye uzantılarında çalışan gazeteciler, kendi perspektiflerinden özgür/tarafsız/eleştirel olabilir ancak bu kuruluşların gazetecileri özgür/tarafsız/eleştirel oldukları için değil bu pozisyon kurumun işine geldiği için istihdam edilir." diyen Çağlar, şunları söyledi:  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Yaşanan olayın Türkiye'deki iç siyasi tartışmalarla ilgisi yok. Eski Başbakanı değil, menfaatleri ile uyuşmayan başka birisini de çıkarsalardı değişen bir şey olmayacaktı. Program yapan gazetecilerin kovulması tam da SETA raporu ile dikkat çekmeye çalıştığımız hakikate karşılık geliyor. Hiçbir yabancı medya kuruluşu gazeteciler daha özgür çalışsın ve Türkler daha iyi haber alsın diye burada değil" 


Çağlar sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bu meselelere gerçekçi bir perspektiften bakmayı tercih ediyoruz. Herhangi bir ülkenin medya kuruluşu kendi kurum çıkarlarını kendi ülke çıkarlarını savunmak için yayıncılık yapar. Bu meselenin gerçekçi perspektifi tam olarak budur."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aklımda deli sorular

Peki olmazda birgün rusyanın sattığı s400 leri rusyaya karşı kullanmak istersek istersek ne olur? Bunların başına gelen bir demo olabilir mi?

Sıralanmışlar

Hepsi sığır da; Beki tam bir eşşektir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23