• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Shell’den sapkınlara skandal destek! “Gurur duyuyoruz”

Yeniakit Publisher
2019-04-14 10:29:44 - 2019-04-14 10:29:44
Shell’den sapkınlara skandal destek! "Gurur duyuyoruz"

Türk-İslam kültürüne Batı’nın ahlaksızlık hormonlarını aşılayıp toplumu ifsad etme projesine, ünlü petrol markası da destek oluyor. 1997 senesinden bu yana LGBTİ kampanyaları yürüten Shell, bünyesinde eşcinselleri çalıştırarak sapkınlara yönelik azami istihdam sağlamaya özen gösteriyor.

 yeniakit.com.tr  özel haber  1000 yıldır süregelen ve korumayı başardığımız zaman dünyaya diz çöktüren Müslüman-Türk yapısını bozmak için büyük bir kampanya yürütülüyor. Başta toplumu Batı’ya özendirerek başlatılan bu ifsad projesi, son yıllarda LGBTİ gibi insan fıtratına ters düşen, dinen yasak olmasının yanı sıra, yayılması durumunda sosyolojik bir çok sıkıntıyı beraberinde getirebilecek sapkın görüşleri insanlara aşılayarak ve sevimli göstererek yürütülmeye devam ediliyor. Buna bir çok ünlü ismin destek vermesinin yanı sıra, Türkiye’de aktif faaliyet yürüten dünya devi şirketlerin de LGBTİ kampanyalarına para akıtması dikkat çekiyor. Bu şirketlerin biri de, dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden biri olan, Türkiye’de de onlarca şubesi bulunan Hollanda menşeli Shell.

Öncü olmak için mücadele ediyorlar!

Shell, kendi internet sitesinden yayınladığı yazıda, sapkın insanlara verdiği desteği, “Shell'de farklı deneyimlere sahip göze çarpan kişilere destek oluyor ve işyerinde LGBT kapsayıcılığının öncüsü olmak için mücadele ediyoruz.” cümlesiyle anlattı.

SHELL'DE LGBT ÇALIŞANLARIMIZA VERİLEN DESTEK” başlığıyla şirketin eşcinsellere verdiği destek anlatılırken, şirket bünyesinde LGBTİ bireyleri bulundukça Shell’in mükemmelleştiği savunuluyor. Yazıda, “Çalışanlarımız mükemmelleştikçe biz de mükemmellik kazanıyoruz. Bu nedenle lezbiyen, gay, biseksüel ve trans (LGBT) personelimize destek olmaktan, cinsel yönelimine veya cinsiyet kimliğine bakmaksızın çalışanlarımızın eşitliğini öne çıkarmaktan gurur duyuyoruz.” ifadesinin kullanılması gözlerden kaçmadı.

Shell’in kurduğu LGBT ağları!

Mezkûr yazıda şu ifadeler yer alıyor:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Shell LGBT Ağları, LGBT çalışanların işyerinde kendileri gibi olmaktan çekinmemeleri için destekleyici bir alan olarak kurulmuştur. Bu ağ, LGBT çalışanların karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalığı arttırmayı amaçlıyor ve Shell'in kapsayıcı bir işyeri olmasını güvence altına almak için kurumun her seviyesindeki insanlarla birlikte çalışıyor.

Shell'deki ilk LGBT Ağı, 1997'de ABD'de kurulmuş ve bunu kısa sürede aralarında Birleşik Krallık, Hollanda, Kanada, Hindistan ve 2015'ten itibaren Güney Afrika'nın da olduğu dünya genelindeki diğer ağlar izlemiştir.

Bu ağlar, şirket genelinde - LGBT-olmayan kişiler de dahil olmak üzere - insanları bir araya getiriyor ve engelleri ortadan kaldırarak, örneğin farkındalık ve destek oturumları yaparak ve yerel etkinliklere katılarak farkındalığı artırıyorlar.

Şirketin sapkınlara verdiği destek

Shell, eşcinsellere şu destekleri sağlıyor:

  • İşyerinde Onur – Shell, Amsterdam'da yerleşik olup kâr amacı gütmeyen, LGBT çalışanların işyerinde ve toplumda daha fazla kabul görmesini amaçlayan şemsiye bir vakıf olan İşyerinde Onur'un üyesidir. LGBT çalışanlara yönelik kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmak için 2012 yılında Amsterdam İşyerinde Onur Beyannamesi'nin eş-imzacısı olduk.
  • İnsan Hakları Kampanyası – Shell, LGBT Amerikalılara eşitlik sağlamak için çalışan en büyük sivil toplum örgütü olan İnsan Hakları Kampanyası'nın (HRC) kurumsal ortağıdır.
  • İşbirliği programları – Shell, üst düzey liderleri Shell'de LGBT olmanın zorlukları hakkında daha bilinçli hale getirmenin yanı sıra liderlere çeşitli ağların çalışmalarını aktif biçimde desteklemeye teşvik eden birtakım işbirliği programlarına katıldı.
  • Onur bayrağını dalgalandırmak - Kurumsal olarak sosyal desteğin bir işareti olarak Shell, Onur haftaları ve Uluslararası ”Coming Out” Günü sırasında birçok ofisinin dışında Onur bayrağını dalgalandırdı.
  • Farkındalık eğitimi – D&I (Çeşitlilik ve Kapsayıcılık) Öğrenim Portfolyomuz kapsamında cinsel yönelim konusunda farkındalık eğitimi verilmesini sağlıyoruz. LGBT olmanın yasalarla kısıtlandığı ülkeler de dahil olmak üzere dünya genelinde Shell'in operasonunun olduğu her yerdeki bütün D&I eğitimlerine LGBT çalışanların katılımını sağlıyoruz.

Güney Afrika’da eşcinsellik rezaleti

Shell Güney Afrika'da LGBT Ağı oluşturan ilk şirket oldu. Bu konuyla ilgili şirketin ileri gelen isimleri, kendilerini şu sözlerle savundu:

Global Fonksiyonlar Organizasyonel Verimlilik Müdürü Mark Emdin: “LGBT olmanın zor hatta yasadışı olduğu ülkelerdeki çalışanlar için Shell'de kendileri gibi olabilmeleri aydınlatıcı bir ışık işlevi görmeli.”

Shell Güney Afrika Ülke Başkanı Bonang Mohale: “Çalışanlarımız kendilerini kapsayıcılık ve katılım içinde hissettiklerinde fikir, geçmiş ve perspektif zenginliğini ortaya çıkararak iş değeri yaratırlar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23