• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şimdi de ölü istismarı başladı! ‘Mezar ziyaretleri servisi’ adı altında sömürü

Yeniakit Publisher
2019-10-06 15:47:00 - 2019-10-06 17:06:00

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde faaliyet yürüten “kargokontrol.com” isimli şirket, para karşılığında mezar ziyareti yaparak güya hizmet veriyor. İnsanların dinini yaşamak yerine, vecibelerini para karşılığında başkalarına yaptırması, bölge halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

 yeniakit.com.tr  Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde faaliyet yürüten bir şirketin para karşılığı mezar hizmeti vermesi büyük tepki çekti. Kargo işlemlerindeki dolandırıcılığı engellemek için kurulduğu iddia edilen, “kargokontrol.com” isimli şirketin, ölü yakınlarından aldığı ücret karşılığında sözde bazı hizmetler bulunduu belirttildi.

Tepebaşı’ndaki Gaffar Okan caddesi üzerindeki, “kargokontrol.com” isimli şirketin faaliyet alanı büyük infiale neden oldu. Yeniakit.com.tr WhatsApp İhbar Hattı’na ulaştırılan bilgilere göre söz konusu kurum, para karşılığında mezar ziyareti yaparak manevi değerleri maddi çıkara dönüştürüyor.

Kur’an okuyor, namaz kılıyorlar

Kuruma bağlı şahıslar, ölü yakınından para alarak mezarı ziyaret ediyor, cenaze namazı kılıyor, kabre çiçek bırakıyor, imam bulup Kur’an-ı Kerim okutuyorlar.

Bilgileri ihbar hattımıza ulaştıran vatandaş, “Bu neyin kafası kardeşim, bizi mezarlıklardan da mı uzaklaştırmaya çalışıyorlar? Parasını ver, gitsinler senin yerine dua etsinler... Din ile para yan yana gelir mi? Ya da parayla İslamiyet yaşanır mı? Böyle saçmalık olamaz, lütfen bu konu ile ilgilenin.” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ercan kilimci

ne varki bunda ne güzel hizmet, yurt dışındaki gurbetçi kardeşlerimiz için çok iyi birşey

Mehmet

Beş vakit namazını kılan her tahiyatta ölülere Dua ediyor. Namaz kılmayanlar iman değil amel Etmeyenler mezara gider mezar ziyaretini amel den imandan kabul ederler . KURAN DA ÖLÜLER. Fatır süresi. 22 - Ölülerle diriler de eşit olmaz. Gerçi Allah, her dilediğine işittirirse de sen, kabirlerdekine işittirecek değilsin. 35/14 - Kendilerine dua ederseniz duanızı işitmezler. İşitseler bile size cevabını veremezler. Kıyamet günü de kendilerini Allah'a ortak koştuğunuzu inkâr ederler. Sana her şeyden haberdar olan (Allah) gibi bir haber veren OLMAZ........
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23