• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şimdi sermaye piyasalarından yararlanma zamanı

Yeniakit Publisher
2020-02-27 13:49:00 -
Şimdi sermaye piyasalarından yararlanma zamanı

Firmaların finansman kaynaklarını çeşitlendirmek için atılacak adımların ele alındığı, finans sektörü ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren Banka Dışı Finans Zirvesi gerçekleşti.

 Buğra Kardan 

Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunu üstlendiği Banka Dışı Finans Zirvesi gerçekleşti. Geniş katılımlı zirve, finans sektörü ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. Firmaların finansman kaynaklarını çeşitlendirmek için atılacak adımların ele alındığı etkinlikte önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Bu değerlendirmelerden öne çıkan bölümler şöyle:

Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, dijitalleşme yarışında hızlı ve doğru adımları atamayan şirketlerin rekabetin gerisinde kalacağına işaret ederek, şu görüşleri dile getirdi: “Accenture Dijitalleşme Endeksi’ne göre dijitalleşme performansı en yüksek sektör yüzde 81’le finansal hizmetler. Dijital dönüşümün temelinde de kullandığımız tüm cihaz ve eşyaların yer ve zamana bağlı olmaksızın birbirleriyle iletişime geçebilmesini sağlayan nesnelerin interneti teknolojisi (IoT) bulunuyor. Biz de bunu biliyor ve inovatif ürünler sunuyoruz. Türkiye’de ve finans kuruluşlarının ‘dijital iş ortağı’ olarak, Nesnelerin internetinden bulut uygulamalarına, bina içi ağ çözümlerinden mobil iletişime kadar geniş bir alanda katma değerli çözümler sunuyoruz.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Firmaların hukuki ve finansal altyapıları düzgün olmalı. Bu altyapı düzgün olmadan başarı elde etmek mümkün değil” derken, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Keler, sermaye piyasasının derinleşmesi ve şirketlere kaynak sağlaması için yatırımcı sayısının artması gerektiğini söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli ise “Yeni bir nesil geliyor, artık esnek yapılar kurmamız gerek” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23