• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sinop'ta sağlık çalışanlarına büyük saygısızlık

Yeniakit Publisher
2020-04-07 00:04:00 - 2020-04-07 10:03:15
Sinop'ta sağlık çalışanlarına büyük saygısızlık

Sinop’ta bir site yönetiminin ‘sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz’ yönünde aldığı kararı bina girişine asması üzerine, apartmanda oturan iki kadın sağlık çalışanı da "Siz bizi sağlıkçı diye ayırırken, biz sizi hastanede ayrım yapmaksızın tedavi edip iyileştirmeye çalışıyoruz" notu ile cevap verdi.

Sinop’un Zeytinlik Mahallesi'ndeki Sinova Sitesi yönetimi binada oturan sağlık çalışanları Canan S. ve Ceren A. için tepki çeken bir karar aldı. Bina girişine asılan karada, ‘sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz’ ifadelerine yer verildi.

Binada oturan sağlık çalışanları Canan S. ve Ceren A. kendileri için yazılan uyarı yazısının altına, yaşadıkları hayal kırıklığını ifade eden duygularanı paylaştıkları notu ekledi. Hayatlarını riske etmenin yanı sıra ailelerinden özveride bulunarak hastalara yardım etmeye çalışan sağlık çalışanları ise yazdıkları notta şu ifadelere yer verdi:

"Bu tavrınız asla kabul edilemez"

"Eşlerimizin yurt dışında görevde olduğunu bildiğiniz halde, biz küçücük çocuklarımızı evde tek başlarına bırakıp, sizler için nöbete giderken sizler ‘bir şeye ihtiyacınız var mı?’ diye soracağınız yerde, bu dayanışmadan uzak, ayrımcı tavrınız bizlerin hem meslek onurunu, hem de çalışma azmini kırmaktadır. Bu şekilde tüm dünyanın birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması gereken bu zor günlerde bu tavrınız asla kabul edilemez. İnsan sevgisi üzerine kurulmuş bu mesleği icra ederken, sizleri aile fertlerinden ayırmayan bizler bu muameleyi hak etmedik, etmiyoruz. Bu yazıdan önce olduğu gibi, bildiğimiz bütün tedbirleri alarak giriş çıkış yapacağız. Bundan rahatsız olan sakinler merdiven seçeneğini kullansınlar lütfen. Siz bizi sağlıkçı diye ayırırken, biz sizi hastanede ayrım yapmaksızın tedavi edip iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu zor günler geçtikten sonra, hastanede ya da mahallede kimsenin kapımızı çalmamasını rica ederiz."

Sinova sitesi yönetimi uyarı yazısının sosyal medyada paylaşılmasının ardından tepkiler üzerine yazıyı kaldırdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Serhat

Ne kadar saçma ve saygısızca bir davranış. Sağlık çalışanları bizim kahramanlarımızdır. Sadece şimdi değil her zaman onlar acılarımızı dindirir Allah 'ın da izniyle bize sağlığımızı geri verirler.Acılar içinde defalarca hastanelere gitmek zorunda kalmış birisi olarak bunu gayet iyi bilirim. Bu yüzden doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız kutsaldır. Onları eliyle ya da diliyle incitenler lanetlenmelidir.Allah onlardan razı olsun

FATİH SULTAN

Bazen ülkemizde kanı bozuklar bayağı oluyor o pislik yöneticiye ben bir not atıyorum adam ol azıcık insan ol saksafon çalma, bir gün siren çalan araçla dolanır durursun. akıllı ol.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23