• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sıra bankaların atacağı adımlarda

Yeniakit Publisher
2020-03-22 10:21:00 -
Sıra bankaların atacağı adımlarda

BDDK’nın finans kuruluşları için aldığı tavsiye kararları olumlu yankı uyandırdı.

 Akit  Ekonomi 

Likidite taleplerinin süratle karşılanmasının önerildiği ‘Finansal İstikrar Kalkanı’ başlıklı kararların kamuoyuna açıklanmasının ardından gözler bankalara çevrildi. Açıklamayla rahatlayan firmalardan ise bankalara “Kredi musluklarını açın, mağduriyetlere neden olmayın” talebi geldi.

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu (BDDK) da harekete geçirdi.

Kurum tarafından bankaların müşterilerini mağdur etmemeleri için kaleme alınan ‘Finansal İstikrar Kalkanı’ başlıklı kararlar üreticileri ve ihracatçıları mutlu etti.

Önemli çağrı

“Firmaların nakit ihtiyaçları karşılanmalı” ve “Kredi limitlerinde kısıtlamaya gidilmemeli” uyarılarını içeren kararlara riayet edilip edilmeyeceği merak konusu. Nitekim kredi kanallarının açık tutulmasını savunan firma yetkililerince her ortamda “Bankalar ellerini taşın altına koymalılar. Yeni sıkıntılara mahal vermemeliler. Paraya erişmemizin, darboğazdan kurtulmamızın yolunu açmalılar” çağrısı yapılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Reel sektör toparlanacak

Covid-19’un ekonomiye, piyasaya, üretime ve istihdama olumsuz etkilerini en az seviyeye indirmek amacıyla yayınlanan ‘Finansal İstikrar Kalkanı’nda yer alan “Kredilerin geri çağırılmasından, teminat şartlarının zorlaştırılmasından, makul faiz oranlarıyla yeniden yapılandırmaya gidilmemesinden kaçınılsın” tavsiyelerine uyulmasının reel sektörün silkinip kendine gelmesine; çarkların dönmesine zemin hazırlayacağı öngörülüyor.

“Azami gayret gösterilmeli”

BDDK tarafından Covid-19’dan Türkiye’nin en az şekilde etkilenmesi için gerekli adımların atılması tembihlenmiş ayrıca “Herkesin elinden gelen azami gayreti göstermesi zorunluluktur” denmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23