• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sirkeli yağlı biber turşusu nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2019-08-31 07:53:00 - 2019-08-31 08:25:27
Sirkeli yağlı biber turşusu nasıl yapılır?

"5 dakikada turşu yapılır mı?" diye soruyorsanız, "evet" cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Çok basit ve bir o kadar lezzetli bir turşu tarifini sizler için derledik. Peki kışlık yağlı biber turşusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Çok pratik şekilde hazırlayacağınız bir turşu tarifiniz sizler için derledik!

Bilinen turşuların aksine, pişirilmesi ve yağlanması ekstra bir lezzet katıyor bu tarife. Siz de denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Malzemeler

  • Yarım kilo sivri biber
  • 7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
  • Dereotu (isteğe bağlı)

Öncelikle biberleri temizleyip, yeterlli büyüklükte parçalara ayırın. 

Geniş bir tencere içerisine sirke, su ve yağı alıp, su kaynadığında içerisine biberleri ilave edin. Ardından sarımsakları da üzerine ekleyin.

Biberlerin rengi döndükten sonra, kırmızı biber, tuz, maydanoz ve dereotunu ilave edip hemen ocaktan alın. 

Malzemelerin çok pişmemesine özen gösterin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23