• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sisi’nin sonu Firavun gibi olacak

Yeniakit Publisher
2020-07-03 09:30:00 - 2020-07-03 09:33:38
Sisi’nin sonu Firavun gibi olacak

Sözde demokrasi yanlısı ikiyüzlü Batı’nın destek verdiği Sisi’nin Mısır’da gerçekleştirdiği kanlı darbenin 7’nci yıldönümü.

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi’yi darbeyle devirerek zindanda şehadetine sebep olan, 3 bin 510 kişiyi meydanlarda katleden, 40 bin kişiyi tutuklayıp yüzlerce genç fidanı idam sehpalarında sallandıran darbeci Sisi’yi lanetleyen STK temsilcileri, akademisyenler ve stratejistler, “Halkına zulmeden nice Firavunlar, Nemrutlar yıkılıp gitti. Sisi’nin de sonu onlar gibi olacak” dedi.

MMısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı’na darbe yaparak Muhammed Mursi’nin zindanda şehadetine neden olan, 3 bin 510 kişiyi meydanlarda katleden, 40 bin Müslüman Kardeşler üyesini tutuklayan, cunta karşıtı genç fidanları idam sehpalarında sallandıran General Abdülfettah Sisi, 7 yıldır Batı desteğiyle Mısır cumhurbaşkanlığı makamını işgal ediyor. Darbenin 7. yılını Akit’e değerlendiren dış politika uzmanları, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Benim favorim diktatörüm” dediği, Almanya’nın ödül verdiği, AB’ye üye tüm ülke liderlerinin Mısır’a kadar giderek kucakladığı eli kanlı darbeci Sisi’nin akıbetinin de diğer firavunlardan farklı olmayacağını söyledi.

Mursi’yi mumla arıyorlar!

Ortadoğu Stratejik Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal: “Mursi döneminin tamamlanmasına 1 yıl sabredemeyen Mısırlılar, 7 yıldır Sisi’ye tahammül etmek zorunda. Ekonomik olarak kötü durumda olan Mısır’da susuzluk da başgöstermiştir. Darbeye destek olanlar da şu an bin pişman. Daha önce Mısır’a ölmeyecek kadar para veren Körfez ülkeleri, petrol ve gaz piyasası düştüğü için Sisi’ye sponsor olamıyor. Salgın dolayısıyla Batı da Sisi rejimini besleyemiyor. Sisi hemen iktidardan düşmeyecekse de artık her şey onun için daha zorlu olacak.”

Gazeteci Yazar Tayyar Tercan: “Ne Firavunlar, ne Nemrutlar yıkılıp gitti. Sisi de yıkılıp gidecek. O demokrasi havariliğine soyunan, insan haklarından bahseden Batı’nın ne kadar ikiyüzlü olduğunu Mısır’daki darbe ve darbeci Sisi’ye verdikleri desteği tüm dünya gördü. Demokrasi, Batı’nın üçüncü dünya ülkelerini yönetmek için ürettiği argümandır. Rabbim Mursi’nin ve arkadaşlarının şehadetini kabul eylesin. Mazlumun zalimden intikamı, zalimin zulmünden daha şiddetli olur. İnşallah Sisi’nin de sonunu göreceğiz.”

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya: “Darbenin üzerinden 7 yıl geçti. Maalesef Mısır’a baktığımız zaman her haliyle bir enkaza dönüştüğünü görüyoruz. Şu anda Mısır’ın tamamı açık hava cezaevi konumunda. Hatta darbe sürecinde solcular, liberaller ve diğer muhalifler de şu anda hepsi yakınıyor. Çünkü Sisi İslami hareketten sonra diğerlerini de susturdu. Bazı muhalifler Mursi’yi diktatör diye suçluyorlardı. Mursi döneminde tek bir gazeteci hapishanede yoktu. Bugün Mısır’da basın yok. Muhalefet yok. Sisi’ye karşı hiç kimse ağzını açamıyor. Sisi, Mısır’ı açık hava cezaevine çevirdi.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Adalet Bakanı’na davet

MAZLUMDER Ankara Şube Genel Sekreteri Ali Dalaz: “Darbenin olduğu günden bugüne değin sayıları binleri bulan sivil, barışçıl gösteriler sırasında katledildi. Onlarca sivil toplum kuruluşu kapatıldı ve mensupları hapsedildi. Hâlihazırda yüzlerce siyasi parti temsilcisi, idamla yargılanıyor ve binlercesi hapislerde çürümeye terk edilmiş durumda. Gençlik örgütlerinden, cami cemaatlerine kadar her türlü sivil oluşum darbe rejimin baskı uygulamalarından nasibini almaya devam etmekte. İhvanı Müslim mensubu binlerce kişi katledilmiş, yüzlercesi idam edilmiş ve on binlere yakın kişi de cezaevlerinde insanlık dışı koşullarda cezalandırılmakta. MAZLUMDER olarak, TCK’nın 13. Maddesi gereğince, insanlığa karşı işlenmiş olan suçlarda evrensel yargı yetkisine sahip Türkiye mahkemelerini göreve çağırmış, Sisi ve darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Adalet Bakanı’nı, TCK 13 gereği görevini yapmaya davet ediyoruz.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ayşe gül

bu diktatörün akıl hocası eski ingiltere başbakanı idi değil mi? kafirleri dost edineni rabbim bildiği gibi yapsın ; yapar da!

sukru

Mursi döneminde ülkemiz basınında yer alan bazı namussuzlar hergün mursi şöyle yaptı,mursi böyle yaptı diye alçakça yazılar yazarken mısırdaki şerefsiz darbeden sonra bunlardan çıt çıkmadı ve halende çıkmıyor.Eyy mursiye hergün saldıran şerefsizler sisiye bir lafınız yokmu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23