• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Solcuların kafası pek karışık! Dün sınırımızda PYD olsun diyorlardı şimdi...

Yeniakit Publisher
2020-08-05 21:50:00 -
Solcuların kafası pek karışık! Dün sınırımızda PYD olsun diyorlardı şimdi...

Türkiye adına yapılan hayırlı işlere muhalefet adı altında düşmanlık yapan bazı sol kesim yazarları, gün geçmiyor ki yeni bir ilginç çıkışa atmasın. Geçtiğimiz sene 'Sınırımızda PYD olsun' diyen sol kesimden şimdi ise ABD ile PYD'nin petrol anlaşmasını eleştiren sesler yükselmeye başladı.

ABD merkezli bir petrol şirketi, YPG/PKK işgalindeki bölgelerdeki petrol için örgüt ile anlaşma yaptı.

Kirli anlaşma sol cenahtan hiç beklenmedik seslerin çıkmasına neden oldu.

Geçtiğimiz yıl  "O bölgede (Suriye'de) radikal İslami örgütler olacağına iyi ilişkilerimizi geliştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olduğu federatif bir yapı içinde Kürtler olsun daha iyi" diyerek PYD ile anlaşma önerisi yapan karanlık Odatv yazarı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün skandal sözleri hafızalarımızda yerini korurken CHP ve Odatv'den gelen tepkiler, vatandaşların kafasını karıştırdı.

Cumhuriyet gazetesi, küstah bir planın ön çalışması olan anlaşmayı, 'ABD ile PYD petrolde anlaştı, Türkiye'den cılız tepki' şeklinde gördü. Karanlık Odatv yazarı Müyesser Yıldız ise bugün kaleme aldığı 'Kuklacılarla mücadele buysa, vay halimize... TSK’ya terhis PKK'ya petrol...' başlıklı yazısında beklenmedik bir atak yaparak ABD ve PYD'ye sert çıktı.

Kafaları karışık

Sol taraftan anlaşmaya ilişkin gelen tepkiler ilginç yorumları da beraberinde getirdi. Birçok kesim, Müyesser Yıldız ve muhalif gazetelerin kafasının pek karışık olduğunu düşünerek "PYD'yi düne kadar tercih ederken, şimdi çıkıp ABD ile PYD'nin petrol anlaşmasına tepki veriyorlar" yorumlarını yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

natoturkculuk ve kuvayimilliye ruhu ayni ortamda bulunmaz

Abdullah.

Kadında tam marjinal tipi var :)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23