• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya sosyal medyadaki olumsuz içerikleri affetmiyor

Yeniakit Publisher
2020-07-01 22:42:00 - 2020-07-02 00:03:22
Almanya sosyal medyadaki olumsuz içerikleri affetmiyor

yeniakit.com.tr canlı yayınında Sosyal medyanın Almanya ve Türkiye'de nasıl kullanıldığı ve hangi hukuki temellere dayandığı ele alındı. Almanya'da yasa gereği hakaret eden ya da olumsuz içerik paylaşan kişilere anında müdahale edilirken, Türkiye'de böyle bir alt yapı bulunmuyor.

Siyaset Bilimci Cemal Toptancı, Gazeteci İsmet Mısıroğlu, Gazeteci Hayrettin Özcan yeniakit.com.tr canlı yayınında gazeteci Mehmet Özmen'in sosyal medya hakkındaki sorularını cevapladı.

Mehmet Özmen: Sosyal medya tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cemal Toptancı: Teknolojiyi iyi kullanırsanız, insanlığa büyük kolaylık sağlar, sosyal medya maalesef linç ortamı olarak kullanılıyor.

İsmet Mısırlıoğlu: Almanya'da da benzer sosyal medya olayları olabiliyor. Olursa da yasal bir karşılığı var 1 Ekim 2017 tarihinde Almanya'da bu tür durumları engellemek için bir yasa çıkarıldı. İstenmeyen içerikler oluştuğunda başvuru yaptığınız zaman 24 saat için o paylaşım siliniyor. 

Hayrettin Özcan: Bu düzenleme için ille de bir Bakan ailesine saldırı mı yapılması gerekiyordu. Almanya'da böyle bir durum olsa anında hesap sorarlar. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsmet Mısırlıoğlu: Son zamanlarda CHP ve İYİ Parti HDP ortaklığını gizlemiyor. Almanya'da bir terör olayına karışan parti ya da kişiyi parlamentoda görmeniz mümkün değil, Almanya dış politikada hep bir ağızdan konuşur. Türkiye'deki HDP ve işbirlikçileri Türkiye'nin dış politikasına itiraz ediyor.

Hayrettin Özcan: Milliyetçi ve Anadolu kadını olduğunu iddia eden Meral Akşener'in sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve uslubu hoş değil. Onu oraya getirenler Onu oraya getirenlerin istediği şekilde konuşuyor. MHP ve AK Parti sosyal medyadan çıkmak için kampanya yapıyor. Bu kesinlikle yanlıştır. Bunlar komik ötesi şeyler, hükümet gereğini yapıp yasayı çıkarmalıdır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Facebook, tviter vs kuresel medya nasil olurda dustursuz her ulkeye girebilir? 

Yayınlanırsa

IYIparti başkanı Meral Akşener'in namusuna atılan iftiraya MHP'liler hiç ses çıkarmamıştı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23