• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soyadı değiştirme maliyeti

Yeniakit Publisher
2019-12-27 18:33:00 -
Soyadı değiştirme maliyeti

Soyadı değiştirme maliyeti ne kadar? İsim ve soy isim değişikliği yaptırmak isteyen vatandaşlar soyadı değiştirmek nüfus müdürlüğü için gereken isim değiştirme dilekçesi ve soyadı değiştirme maliyetini araştırıyor. Peki ama isim değiştirme davası ücreti ne kadar?

Soyadı değiştirme maliyeti ne kadar? İsim ve soyisim değişikliği yaptırmak isteyen vatandaşlar soyadı değiştirmek nüfus müdürlüğü için gereken isim değiştirme dilekçesi ve soyadı değiştirme maliyetini araştırıyor. Peki ama isim değiştirme davası ücreti ne kadar? 

Ad veya soyad değiştirmek yada düzeltmek isteyenlerin ilçelerindeki nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunması yeterlidir.

Ad ve soyadı düzeltilmesi için madde;

“GEÇİCİ MADDE 8- (1) Kişinin iki yıl içerisinde yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüğüne yazılı olarak başvurması kaydıyla; 21/6/1934 tarihli ve 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir. İl ve ilçe idare kurullarının vereceği karar kesindir. Soyadı değiştirilen erkek ise kendisi ile birlikte varsa karısının ve müracaat tarihinde ergin olmayan çocuklarının da soyadları düzeltilir. Soyadı değiştirilen kadın ise kendisi ile birlikte ergin olmayan evlilik dışı çocukları varsa onların da soyadları düzeltilir.”

Soyadı değiştirme maliyeti ne kadar?

İsim değişikliği davasının da istenen harç miktarı dinletilmek istenen tanık sayısına göre değişmektedir. Tanık dinletilmeyecek yalnızca kimlikteki yazım hatası düzeltilecek yahut gülünç durumuna düşüren isim değiştirilecekse 55 TL harç bedeli çıkacaktır. Diğer gerekçelerle isim değiştirilmek istenmesi durumunda en az 2 adet tanık dinletilmesi gerekmektedir. Bu durumda da 150-200 TL arası harç bedeli ödemeniz gerekebilir. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23