• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soysal’ın cenazesinde gündeme damga vuran görüntü

Yeniakit Publisher
2019-11-13 17:16:00 -
Soysal’ın cenazesinde gündeme damga vuran görüntü

Anayasa Hukuku Profesörü ve eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal’ın cenazesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni parti kurma çalışmalarına tam gaz devam eden Ahmet Davutoğlu yan yana saf tuttu.

Anayasa Hukuku Profesörü ve eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal için Zincirlikuyu Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldığı törende Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'nun yan yana saf tutması dikkat çekti.

Hayatını kaybeden eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal son yolculuğuna uğurlandı. Siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldığı törende CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni parti kurma çalışmalarına tam gaz devam eden Ahmet Davutoğlu'nun yan yana saf tutması dikkat çekti.

Siyaset dünyası cenazede

Cenaze törenine, Mümtaz Soysal'ın kızları Funda ve Defne Soysal, yeğeni Büyükelçi Engin Soysal ve yakınları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Prof. Dr. İlber Ortaylı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Mesut Yılmaz, eski Başbakan Yardımcılarından Murat Karayalçın, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP'li Muharrem İnce, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, gazeteciler Fikret Bila, Hasan Cemal ve Sedat Ergin de katıldı.

Soysal'ın cenazesi eşi Sevgi Soysal'ın kabrinin bulunduğu aile kabristanına Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Taziyeleri kabul ederken basın mensuplarına duygularını anlatan Soysal'ın kızı Funda Soysal, " Hepimizin başı sağolsun. Babam hayatı boyunca çok güzel mesajlar verdi. Çalışalım dimdik duralım babamın mesajı buydu. Babam çok güçlü iz bırakmış bir insan pusulamız denizleri de çok severdi. Denizde de yol yoktur ya özgürdü" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ceneze töreninden kareler;

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayhan Düz

Türkiye'nin başına musallat olmuş iblislerden biri idi. 

Ziya

Şimdi düşünsün yaptıkları için esas dünyada versin şimdi hesabını öyle ahkam kesmek yok artık mağdur ettiğiniz insanların hesabını verir gayrı mümtaz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23