• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Spordaki başarıya yüzde yüz destek

Yeniakit Publisher
2019-12-11 13:56:00 -
Spordaki başarıya yüzde yüz destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, aralarında İstanbul Medipol ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin de olduğu 28 vakıf üniversitesiyle imzaladığı protokol ile uluslararası seviyede başarı kazanan milli sporcuların vakıf üniversitelerinde tam burslu öğrenim görmelerine imkân sağlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sporcu bursu ile ilgili önemli bir adım atarak 28 vakıf üniversitesi ile anlaşmaya imza attı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın merkez binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bugün Türk sporu açısından tarihi bir gün. Bu iş birliği ile milli sporcular vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görme imkânına kavuşacak. Hangi bölüm olursa olsun, yüzde yüz burslu olarak tahsil imkânına erişecek. Bu şekilde sporcularımızın, spor bilimleri dışında farklı bir kariyer imkânı yakalamasını ve spor ile eğitim arasında denge kurmasını sağlayacağız. Sporcuların, akademik kariyer ile spora devam etme arasında ikilemde kalmasını önleyeceğiz. Bu şekilde ailelerin ve sporcuların, ‘Okul mu, yoksa spora devam mı?’ konusundaki tereddütlerini de büyük ölçüde bertaraf etmiş olacağız” diye konuştu.

’’İlk günden bugüne sporcu öğrencilerimizi destekliyoruz”

Bakanlığın sporcu öğrencileri destek projesiyle ilgili açıklamada bulunan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Andı, üniversite yönetimi olarak kuruluşundan bu yana sporcu öğrencilerini desteklediklerini belirterek, “Gerek yurt içinde gerek yurt dışında çeşitli karşılaşmalarda derece almış öğrencilerine burs desteği veren bir üniversitedir. Bakanlığın spora ve sporcuya destek çabaları doğrultusunda uygulamaya geçireceği bu protokol süreci, Üniversitemizin çabasına ilave olarak hem Türk sporunu hem Türkiye’yi hem de bu vesileyle Üniversitemizi yurt içinde ve dışında daha iyi tanıtacak kapsamlı bir projedir” dedi.

Bakanlık belgesi ile burs verilecek

İmzalanan mutabakat metni kapsamında, gelecek yıldan itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın vereceği belgeyle sporcu öğrenciler yüzde 100 eğitim bursu alabilecek. Mutabakat kapsamında 28 vakıf üniversitesi, bakanlık tarafından son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen sporculara, üniversitelerine yerleşmeleri halinde eğitim öğretim süresiyle sınırlı olmak kaydıyla yüzde 100 oranında eğitim bursu verilmesini, 2020-2021 burs yönetmeliklerinde değişiklik yapmayı, bu durumun Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda da ilanını taahhüt etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mutabakata imza atan bazı üniversiteler

l Acıbadem l Altınbaş l Atılım l Bahçeşehir l Beykent l Bezmialem Vakıf l Biruni l Çankaya l Fatih Sultan Mehmet l İstanbul Aydın l İstanbul Esenyurt l İstanbul Gedik l İstanbul Gelişim l İstanbul Kültür l İstanbul Medipol l İstanbul Okan l İstanbul Sabahattin Zaim l Lokman Hekim l Maltepe l Sabancı l TOBB Ekonomi ve Teknoloji l Türk Hava Kurumu l Fenerbahçe

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23