• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sütlü kadayıf sarma nasıl yapılır? Sütlü kadayıf sarma tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-02 14:22:00 - 2020-02-04 14:10:49
Sütlü kadayıf sarma nasıl yapılır? Sütlü kadayıf sarma tarifi ve malzemeleri

Sütlü kadayıf sarma tatlısı, internette araştırılan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Peki, sütlü kadayıf sarma nasıl yapılır? Sütlü kadayıf sarma tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte sütlü kadayıf sarma tatlısı tarifi...

Sütlü kadayıf sarma tatlısı, internette araştırılan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Peki, sütlü kadayıf sarma nasıl yapılır? Sütlü kadayıf sarma tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte sütlü kadayıf sarma tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yarım kg kadayıf

100 gr tereyağı

4 adet yerli muz

10 adet çilek

3 avuç ceviz

Şerbeti İçin;

2 su bardağı süt

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Sütlü kadayıf sarma nasıl yapılır?

Şerbeti için 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu kaynatın.

Şeker eriyip kaynayınca 3 dakika daha kaynatın ve ardından altını kapatıp biraz serinleyene kadar bekletin.

Serinleyince içine 2 su bardağı süt ilave edin ve soğuması için buzdolabına bırakın.

Tatlı sıcak ve şerbet soğuk olacak ki tatlının çıtırlığı azalmasın.

100 gr tereyağını eritin.

Yarım kg kadayıfı kasede elinizle açıp havalandırın.

Üzerine erittiğiniz yağı gezdirin ve sürekli karıştırarak kadayıfın her tarafına tereyağını yedirin.

Tencerede kalan yağı da mutlaka kadayıfla sıyırın ki ziyan olmasın.

Ardından 1 avuç kadar yağlı kadayıfı tezgaha uzunlamasına yayın.

3 avuç cevizi kıyın.

4 adet muzu ortadan ikiye kesin.

10 adet çileği de çok ince olmayacak şekilde 2,3 dilime kesin.

2 avuç kadar yağlı kadayıfı tezgaha uzunlamasına yayın.

İçine dilerseniz muz, çilek veya ceviz hatta ceviz ve muzu beraber koyup sarın.

Sararken çok gevşek veya sıkı sarmayın ve kenarlarını içe doğru kapatın ki cevizler dökülmesin.

180 derecede ve önceden ısınmış alt üst fanlı fanlı çalışan fırının orta rafında 35 dakika pişirin.

Fırından çıkınca sıcağı üzerindeyken üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23