• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan zam yapınca petrol fiyatları yükseldi

Yeniakit Publisher
2020-05-07 14:54:00 -
Suudi Arabistan zam yapınca petrol fiyatları yükseldi

Suudi Arabistan, tüm bölgelere yönelik Haziran teslimi hampetrol satış fiyatlarını, Mayıs'ta belirlenen düzeylerin üzerine çıkarınca, petrol fiyatları da yükseldi ve Brent 31 doları, Batı Teksas hafif petrolü de 26 doları aştı.

Suudi Arabistan'ın aldığı fiyat yükseltme politikası gereği petrolde hammadde fiyatlarının artması akaryakıt fiyatlarına yansıdı.

Bu ayın başında başlayan üretim kısıntılarının, piyasalarda istikrar sağlamaya yönelik etkileri henüz ortaya çıkmadığı için, hampetrol fiyatlarında karmaşa yaşanmaya devam ediyor.

Buna karşılık Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Pavel Sorokin, petrol piyasalarında bir toparlanmanın başladığına ilişkin net belirtiler olduğunu söyledi. Sorokin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkesinin üretim kısıntıları konusundaki hedeflerine kısa sürede ulaşacağını vurguladı.

Sorokin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin oluşturduğu OPEC+ grubunun üretim kısıntısı anlaşmasını bozmanın hiç kimse için yarar getirmeyeceği uyarısı da yaptı.

Gelişmelere bağlı olarak küresel piyasalarda Brent petrolün Temmuz teslimi varil fiyatı yüzde 6.22 artışla 31.58 dolara, Batı Teksas hafif petrolün Haziran teslimi varil fiyatı da yüzde 8.88 artışla 26.11 dolara yükseldi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İbrahim

Petrolün varil fiyatı 70 dolardan yedi dolara düştü bizde üç kuruş indirim yaptılar şimdi üç kuruş yukseldi anında boru gibi zam Allah muhafaza yine yetmiş dolara gelirse herhalde litre fiyatı 10 TL olur mazallah

Hakkı

Brent petrol 55 dolara gelince siz o zaman görün fiyatı akaryakıtta bu arada bu akaryakıta zam sebebi sadece brent petrol değil senin TLnin döviz karşısındaki değeride etkiliyor sadece brent petrol derseniz insanları yanıltırsınız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23