• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'da kadınlar artık izinsiz seyahat edebilecek

Yeniakit Publisher
2019-08-21 08:24:00 -
Suudi Arabistan'da kadınlar artık izinsiz seyahat edebilecek

Suudi Arabistan'da kadınların, erkek vasilerinin izni olmadan yurt dışına seyahat etmelerine olanak tanıyan düzenlemeler uygulamaya konuldu.

Suudi Arabistan yönetimi, ülke tarihinde ilk defa, kadınların erkek vasilerinin izni olmadan yurt dışına seyahat etmesine olanak tanıyan düzenlemelerin uygulanmasına başlandığını duyurdu.

Düzenlemeler uygulamaya konuldu

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Pasaport ve Medeni Hal İdareleri ile bunların ülke genelindeki şubelerinde söz konusu düzenlemeler uygulamaya konuldu.

Yetkili, yeni düzenlemelerle ilgili soruları olanların ilgili makamlarla irtibata geçmesini istedi. Suudi Arabistan'da 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede, kadınlara, baba, eş, erkek kardeş ve hatta oğulları gibi erkek vasilerin izni olmaksızın pasaport çıkarma ve yurt dışına seyahat etme konusunda erkeklere tanınan hakların aynısının tanınması öngörülmüştü.

İzin almak zorundaydılar

Söz konusu düzenlemelerin öncesinde kadınlar (hangi yaş grubundan olursa olsun) ve 21 yaşından küçük erkeklerin yurt dışına yapacakları seyahatlerde vasilerinin iznini alması gerekiyordu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ccc

İngiliz Osmanlı yıkılınca şu 3 topluluğa görev verdi. Suud ailesine Vahhabiliği yayma İrana şiliği yayma İthat ve terakkicilere hilafeti kaldırıp kemalizmi getirme. İşte Ümmet böyle parçalandıç

DEVRAN

Ne mutlu onlara çok sevinmişlerdir.Bizim bayanlar yatsın kalksın Atatürke dua etsinler.yoksa hala hala erkeklerin arkasından yürüyorlardı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23