Süzme Mercimek Çorbası ve yanında;
- Süzme Mercimek Çorbası
- İçli Köfte
- Makarna Salatası
- Çoban Salata
- Kemalpaşa Tatlısı
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur, köftelik
2 çorba kaşığı irmik
1 yumurta
150 grm kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
1 corba kaşığı un
sıcak su
sıvıyağ
Baharatlar
karabiber
pul biber
kimyon
tuz
Hazırlanışı
ÖNE ÇIKAN VİDEO
İnce buluru bir kaseye alarak 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz. Ağzını kapatıp yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz. Dinlenen ve şisen bulgurların üstüne unu, irmiği, biber salçasını, baharatlarını katıp gerekirse biraz daha su dökerek yoğuruyoruz. Kıvama gelen harcımızı ceviz büyüklüğünde avcumuzun içine alıp parmak ucuyla açıyoruz. Diğer taraftan kıymamızı pisirmeye bırakıyoruz
İçine baharat katıp kavurduğumuz kıymamızı yaptığımız köftelerin içini tatlı kaşığı ucuyla doldurup ucunu kapatıyoruz. Yaptığımız içli köfteleri kaynmakta olan suda yumusayıncaya kadar haşlıyoruz
Haşladığımız köfteleri 1 tane yumurtayı çırpıyoruz bulayp kızgın yağda kizartiyoruz, içli köftemiz hazır, afiyetle yiyoruz