• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tampon bölgede kalan DAEŞ'li terörist geri mi alınacak? Soylu'dan flaş açıklama!

Yeniakit Publisher
2019-11-13 19:17:00 -
Tampon bölgede kalan DAEŞ'li terörist geri mi alınacak? Soylu'dan flaş açıklama!

Türkiye’de yakalanan DAEŞ’li terörist, geçtiğimiz gün Yunanistan kara sınırından “deport” (sınırdışı) edildi. Ara bölgeye geçip Yunanistan gümrüğüne başvuran terörist, Yunan makamlarınca reddedilince ara bölgede kaldı. Peki neden böyle oldu ve ara bölgedeki DAEŞ’li ne olacak? Bu soru ve DAEŞ’lilerin iadesiyle ilgili bütün detayları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu anlattı.

Teröristin seyahat belgesi düzenlenerek Yunanistan'a gitmek üzere sınır dışı edildiğini anımsatan Soylu şu bilgiyi paylaştı:

“Uluslararası hukuk, kendi ülkesine (ABD) gitmek istemeyen bu şahıslara üçüncü bir ülke seçme hakkı tanıyor. Bu terörist de Hollanda ya da Yunanistan deyip Yunanistan'ı seçti. Biz belgesini düzenleyip sınır dışı ettik. Yunanistan'ın da almama hakkı var ve almadı. Ancak bizim de geri almama hakkımız var.”

“Peki arada kalanların sayısı artarsa ne olacak?” sorumuza Soylu, “Artsın, biz göndermekte kararlıyız” karşılığını verdi. Türkiye'de geri kabul merkezinde 250, Barış Pınarı Harekatı ile kontrol altına alınan bölgede 850 ve Türkiye'deki cezaevlerinde 1180 DAEŞ'linin olduğunu söyleyen Soylu, bu teröristlerin 30 değişik ülkenin vatandaşları olduğunu ifade etti. Türkiye'nin Avrupa Birliği ve bazı ülkelerle imzaladığı “Geri kabul anlaşmaları” ilgili BM Güvenlik Konseyi kararı ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesinin Türkiye'ye bu teröristleri ülkelerine iade etme hakkını tanıdığına dikkat çeken Soylu, “Anlaşmaların gereğini yapıyoruz” dedi.

Tek başlarına gönderiyoruz

Muhatap ülkelerin DAEŞ'li teröristleri teslim almak için ekip göndermek zorunda olduğunu vurgulayan Süleyman Soylu, şöyle konuştu: “Cezaevlerinde bulunanları polis eşliğinde gönderiyoruz. Ancak diğerlerini uçağa bindirip tek başlarına gönderiyoruz. Bu bizim hakkımız. Uluslararası anlaşmalara dayanarak prosedürü uyguluyoruz.”

Kaynak: Sözcü
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tata Tonga

Hepsini göndersinler...

Hasan

Niye abdye yollanmadi!!!!?????? 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23