• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tavsiye evlilikler

Yeniakit Publisher
2020-01-25 12:01:00 -
Tavsiye evlilikler

Gazetemiz okurlarından Nizamettin Bekar, "Tavsiye evlilikler" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Nizamettin Bekar

Tavsiye evliliği hem Kur’an’da hem de sünnette yer almıştır. Ayet ve hadisi sizlerin izanlarınıza sunmak isterim. Kasas Suresi 27. ayet; “Şuayb (A.S.) Musa(A.S.)’a ‘Bu iki kızımdan birini, bana sekiz yıl çalışmana karşılık seninle evlendirmek istiyorum. Eğer on yılı tamamlarsan sen bilirsin. Seni zorlamak istemem. İnşaallah beni Salihlerden bulacaksın’ dedi.

Hadislere baktığımız zaman da Peygamberimizi örnek verebiliriz. Peygamberimiz kızı annemiz Fatıma’yı amca oğlu Aliye tavsiye ile nikahlamıştır. Kızına sormuş ve kızının rızasını aldıktan sonra amca oğlu Ali’yle nikahlarını kıymıştır. Annemiz Fatıma da Mehir olarak çok az bir şeyler almıştır. Günümüzde evlilikler iki yolla yapılmaktadır. Bunlardan birincisi tavsiye evliliği diğeri de aşk evliliği dedikleri evliliktir. Tarih boyunca evlilikler tavsiye evliliydi. Tavsiye evlilikleriyle aile kurumu daha sağlam değerler üzerine kuruluyordu. Bundan dolayı olacak tavsiye evlilikleriyle kurulan yuvalar daha uzun soluklu olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştu. Çünkü tavsiye evlikleriyle anne babalar kızlarını ölçüp tartıp ondan sonra bulduğu erkeğe verdiklerinden kızlarımız daha mutlu oluyorlardı. Fakat diğer evliliğe yani aşk evlikleri denilen aşk denilen o ne idüğü belli olmayan duygu zamanla yıpranmak ve sonuçta da bu değerle kurulan yuva yıkılıp gitmektedir. Yukarıdaki araştırmanın sonuç bildirisinde aşk denilen duyguyla yapılan evlilikler yıkılmakta daha önde gitmekte denilmektedir. Tavsiye evliklerinde boşanma birse aşk evliliğinde on olarak ortaya çıkmaktadır. Durum bu kadar sıkıntılı.

Aşk denilen evliklerde kızlarımız duygularıyla hareket ettiklerinden daha fazla hata yapmaktalar. Aşk önde olduğundan erkekteki olumsuz yönler anlaşılamıyor ve kızımızda da bundan dolayı ilk başlarda yani cicim aylarında iyi giderken birkaç sene sonra büyük sorunlar ortaya çıkmaktadır. Tavsiye evliliği daha bir yuvayı korumakta. Şimdi bana sakın ola gerici demeyin. Bu tüm bilgiler ışığında anne baba detaylarından süzülerek yapılmış evlikler ileride daha bir kalıcı olmakta…
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23