• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tek bir vakanın bile görülmediği ülke duyurdu: Koronavirüse karşı geliştirdik! Virüsü öldürüyor

Yeniakit Publisher
2020-04-08 16:37:00 -
Tek bir vakanın bile görülmediği ülke duyurdu: Koronavirüse karşı geliştirdik! Virüsü öldürüyor

Dünya koronavirüs ile mücadele verirken Kuzey Kore'den henüz tek bir vaka açıklaması bile gelmedi. Koronavirüsün görülmediği belirtilen ülkedeki bilim insanları, virüsü engelleyecek bir maske geliştirdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok ülke aşı çalışmalarına hız vermişken, konuya farklı bir yaklaşım bugüne kadar hiçbir korona vakasının görülmediği Kuzey Kore'den geldi. Ülkenin resmi haber ajansı KCNA, Kuzey Koreli bilim insanlarının koronavirüsü engelleyecek bir maske geliştirdiğini iddia etti.

Çin'de ortaya çıktıktan sonra 1 milyondan fazla insanda tespit edilen koronavirüs, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Tüm dünya virüse karşı aşı çalışmaları başlatmışken, şu ana kadar açıklanan bir korona vakasının bulunmadığı Kuzey Kore'den şaşırtan bir adım geldi. Resmi haber ajansının yaptığı açıklamaya göre Kuzey Koreli bilim insanları virüsü engelleyen bir maske geliştirdi.

Ülke içinde üretilen materyalden yapıldı

Koronavirüsün tespit edildiği 209 ülke ve bölgeden biri olmayan Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA, Kuzey Koreli bilim insanlarının koronavirüsü engelleyecek bir maske geliştirdiğini aktardı. KCNA'nın haberinde, "Salgının yayılmasını engellemek için Kuzey Kore, kamu sağlığı bünyesinde çalışan Medikal Cihazlar Enstitüsü, nano-antibiyotik maske geliştirdi. Bu maske, ülke içinde üretilen materyallerden yapılıyor." dedi.

Nano-antibiyotik solüsyon, virüsü yok ediyor

Maskenin nano-antibiyotik solüsyon sayesinde sterilize olduğu ve virüs ve mikropları yok ettiği belirtilirken, filtresi sayesinde de toprak ve hava partiküllerini temizlediği belirtildi.

Henüz tek bir vaka açıklanmadı

Bütün komşularında koronavirüs tespit edilmesine rağmen tek bir koronavirüs vakasının görülmediği Kuzey Kore'deki Medikal Cihazlar Enstitüsü'nün Direktör Yardımcısı Ri Jae Dok, "Bu maske, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen teknolojik yeterlilikleri karşılıyor." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Metin

Yalanını sevsinler kim bilir kaç ölü var ama demir perdeyle kapalı olduğundan içerde ne oluyor bilen yok

nusri

Mı acaba? Coronayı üretmediğiniz ne malum!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23