• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terörist Hafter'in tehdidine Türk Dışişleri'nden cevap

Yeniakit Publisher
2020-05-21 13:53:00 - 2020-05-21 13:56:19
Terörist Hafter'in tehdidine Türk Dışişleri'nden cevap

Libya'yı ele geçirmeye çalışan terörist Halife Hafter'in, Türk kuvvetlerini hedef alacağını açıklamasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Libya'da gayri meşru silahlı unsurların lideri terörist Halife Hafter, Türk güçlerini hedef alacağını açıkladı. BAE, Rusya gibi ülkelerin desteğini alarak Türkiye'ye yönelik küstah tehditler savuran Hafter'in skandal planına ilişkin, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan açıklama geldi.

Ağır sonuçları olacağını hatırlatıyoruz

Aksoy'un açıklaması şu şekilde:

Yabancı bir basın yayın kuruluşunda atıfta bulunulan ve darbeci Hafter’e bağlı gayrımeşru milislerin Türk çıkarlarını hava unsurlarıyla hedef alacağı yönündeki açıklamanın Libya’nın Doğusunda dış destekle yeni savaş uçakları konuşlandırılmasından sonra yapılması dikkat çekicidir.

Hafter’e bağlı unsurların son dönemde sahada yaşadığı kayıpların hezeyanın bir yansıması olan bu açıklama, darbeci Hafter’in ve destekçilerinin Libya’daki ihtilafı tırmandırma niyetinde olduklarının en açık göstergesidir.

Bu vesileyle, Libya’daki Türk çıkarlarının hedef alınması halinde bunun çok ağır sonuçları olacağını ve darbeci Hafter unsurlarını meşru hedef telakki edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Doktor

1 filo F-35’e sahip olsaydık biraz zor tehdit ederdi... Elbette Tsk F-35 yokluğunda da operasyoneldir ancak F-35 olsaydı yalnız Hafter’e değil; Mısır’a da doğrudan caydırıcı etkisi olurdu.

turk

YANI HAFTER TERORISTININ SONU GELDI. TURK HEDEFLERINI VURDUGU SN KSFSDINI CIKSRSMSYSCSK TURK YUMRUGUNU MIDESINDE HISSEDECEK HADI BIR DENEYIN SONUN BASLANGICIDIR BU
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23