• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teslimatlar sonrası çok sert F-35 açıklaması! ‘Yok edecek ölümcül silahlar geliştiririz’

Yeniakit Publisher
2019-07-11 11:27:00 -
Teslimatlar sonrası çok sert F-35 açıklaması! ‘Yok edecek ölümcül silahlar geliştiririz’

Güney Kore’ye mart ayında başlayan Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) F-35 teslimatı, bir süredir barış görüşmeleri gerçekleştiren Kuzey Kore'yi çok kızdırdı.

Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) F-35'in ortaklarından Güney Kore, 2 adet F-35A jetini 29 Mart'ta teslim aldı.

6,5 milyar dolarlık alım kapsamında ABD’nin 2019 yılı sonuna kadar 8 adet F-35 savaş uçağını daha Kore’ye teslim etmesi planlanıyor.

Böylelikle 2019 yılı içerisinde Kore toplamda 10 adet F-35 teslim almış olacak.

Ancak Güney Kore'ye yapılan teslimatlar, son dönemlerde ABD ve müttefikleri ile ilişkileri iyileşme yolunda olan Kuzey Kore'yi kızdırdı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, bugün geçtiği haberle komşusunu hem uyardı, hem de gözdağı verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberde Güney Kore'nin, 27 Nisan 2018 yılında iki ülke devlet başkanlarının Panmunjeom’daki Barış Evinde bir araya gelerek yayımladığı 'Panmunjom Deklarasyonu'na ters düştüğü belirtildi.

İki lider 80 milyon Koreli ve tüm dünyaya Kore Yarımadası'nda daha fazla olmayacağı vaadinde bulunmuş, barış dönemi ilan etmişti

KCNA'nın haberinde, Güney Kore'nin F-35 alarak hava üstünlüğü elde etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Alımın askeri gerilimlere zorlayan tehlikeli bir adım olduğu belirtildi.

'Ölümcül silahlar'

Bildiri niteliğindeki haberde, Güney Kore'nin Beyaz Saray'a olan bağımlılığını sona erdirmediği sürece iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmeyeceği ifade edildi.

Haberde 'Bu adımlar Kuzey Kore'yi F-35 gibi ölümcül bir silahın alınmasına karşılık olarak, bu uçağı yok edecek silahlar geliştirmeye yönlendirecektir.'  tehdidinde bulunuldu.

ABD Başkanı Donald Trump haziran ayında Kuzey Kore ile Güney Kore sınırında yer alan silahsızlandırılmış bölgede Kim Jong-un ile görüştü.

Trump böylece sınırın diğer tarafına geçerek Kuzey Kore'ye ayak basan ilk ABD başkanı oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasan

güney kore,israil bile silahların sahibi oldu biz hala alacağız,

KEMALİST(DİRENİŞ)

İsrail bundan bİr iki yıl önce HASAN Türkiye'nin bu uçakları almaması için ABD senatosunda lobi bile kullanmaya kalktı ve bu Uçakların Türkiyeye verilmesinin ve Tedarikçi yapılmasının büyük tehlikler yaratacağını anlattı uçağın sadece Ortadoğu'da kendinde olması istediğini beyanlar etti neden?çünkü bu uçağı Yunanistanda Türkiyeye, verilmemesine karşı çıkıyor F-35 onu arkasından takip eden RD ekranına düşüp sinyal aldığında , bir uçağı bile röveşata bomba takip sistemi ile vuruyoryani bu uçakdaki özellikler diğer uçaklarda yok İsrail kullandığı için bunu biliyor, bundan korkmakta...s-400'lerin bahanesi aslında bu birilerinin, işine geliyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23