• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Test sürüşü! Sonunda Yeni Civic Sedan bir ilkle yollarda

Yeniakit Publisher
2020-02-03 11:15:00 -
Test sürüşü! Sonunda Yeni Civic Sedan bir ilkle yollarda

Siz okurlarımız için her hafta yeni bir aracın test sürüş deneyimini sizlerle paylaşırken, bu haftaki konuğumuz Honda Civic Sedan V-TEC benzinli 1.5 turbo beslemeli.

Bu hafta sayfamıza konuk ettiğimiz test aracımız, Honda Civic Sedan V-TEC benzinli 1.5 turbo beslemeli... Ve buna ek olarak sabırsızlıkla beklenen manuel şanzımanla sonunda Honda Türkiye bu otomobili bizlerle buluşturdu. Bu arada manuel şanzıman sadece elegance donanımında bulunuyor.

182 beygir güç üretiyor

Bu modeli makyaj da ayırt etmemizi sağlayan unsurlar öndeki krom ızgara, 16 inçlik jantlar bir de gövde rengi kapı kolları bize yardımcı oluyor. Yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre hatchback manuel şanzıman modeli ülkemize ne yazık ki gelmeyecek. Kısa süre önce ufak tefek makyaj adına dokunuşlarla karşımıza çıkan Civic de güç ve perfonmans isteyenlere Yeni Civic Sedan’da cevap veriliyor.

182 beygir güç üreten araç sadece konfor için yapılmış. Dolayısıyla manuel olunca da işler çok değişiyor ve otomobil bambaşka bir karaktere bürünüyor. Araç elegance paketine sahip olduğu için anahtarsız giriş bulunmuyor. 519 litre bagaj hacmi bulunan Yeni Civic Sedan segmentindeki araçları yakalamış durumda.

Civic Sedan, boyut olarak segmentinin en iyileri arasında. Bu yüzden ön tarafta oturanlar gayet ferah ve rahat. Koltuk ve direksiyonda iyi bir ayar yakalayabiliyorsunuz ve Civic’in oturma pozisyonu rakiplerinin birçoğuna göre alçakta ayarlanabiliyor bu da sportif sürüş dinamiğinde bizden tam not alıyor.

Yaşam alanı geniş

D segmentini aratmayacak ölçüdeki aks mesafisi yolculara rahat bir diz alanı sunuyor. Baş mesafesi ise tavanın eğimli olmasını göz önünde bulundurursak fena sayılmaz. Multimedyada yeni gelen tuşlar, klima düğmeleri kullanışlılığını artırmış. Otomobilseverlere birbirinden farklı farklı motor seçeneği sunmakta olan Honda Civic 2020 modeli, yeni nesil motoruyla teknolojinin ince detaylarını yakalamayı başarmış görünüyor. Civic Sedan ve Hatchback modelleri için geçerli 1.5L Elegance Benzin, 1.5L Executive + Benzin, 1.6L Elegance Benzin, 1.6L Dream Eco, 1.6L Executive+ Dizel, 1.5L Sport, 1.5L Sport+ paketleri sunuyor. Yeni Honda Civic 2020 modeli 1498cc motor hacmi, 182PS maksimum güç, 220Nm tork ve 1.5L motora sahip.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Honda Civic

Honda iyi bir araç ancak bazı handikapları aşması gerek. 1. Kaputu hala çok ince ve dalgalanma yapıyor. 2. Ön yolcu koltuğu aşağı yukarı ayarlanmalı 3. Bagaj otomatik açılıp kapanan olmalı 4. Kapı ve bagaj aralıkları biraz fazla aralıklı 5. Dışardan gelen ses için yalıtım daha iyi olmalı. Motor sesi içerde çok duyuluyor. 6. Benzin+ LPG modellerde beygir ve tork bir tık daha iyileştirilmeli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23