• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tevbe istiğfar duası Seyyidül İstiğfar duası nedir nasıl okunur?

Yeniakit Publisher
2020-07-29 08:20:00 - 2020-07-29 08:31:01
Tevbe istiğfar duası Seyyidül İstiğfar duası nedir nasıl okunur?

Diyanet Seyyidül İstiğfar duası Arapça ve Türkçe okunuşu haram aylardan biri olan Zilhicce ayının ilk on gününde çokça okunan dualar arasında yer almakta. Arefeden bir gün önceki güne terviye günü denilmekte. Terviye gününden itibaren hacı adayları kutsal topraklarda hac vazifelerini yapmaya başlamakta. Müslümanlar için arefe ve bayram hem madden hem de manen çok büyük bir öneme sahiptir. Bu mübarek günlerde vatandaşlar tövbe ve istigraf getirerek işlemiş oldukları günahlardan bağışlanmayı murat etmekte. Müslümanlar tevbe etmek için tevbe istiğfar duasını okumakta. Peki İstiğfar duası nedir? Seyyidül İstiğfar duası nasıl okunur?

Zilhicce ayı öyle bir mübarek bir aydır ki Yüce Allah (C.C) Kur’an-ı Kerim’de bu ayı övmüştür. Zira bu ay aynı zamanda hac ayıdır, kurban ayıdır. Zilhicce ayının 8. Günü yani terviye günü hacı adayları şeytan taşlamak için Mina’ya geçerler. Arefe günü ise Haccın farzı olan Arafat’a çıkarlar. Müslümanlar bu mübarek ve bereketli günleri en güzel bir şekilde değerlendirmek için dua, tevbe edip istiğfar getirirler. Af ve mağfiretin bol olduğu bu günleri Müslümanlar dua ve namazlarla geçirir. Kalbindeki dilekleri dualarla buluşturanlar aynı zamanda affedilmek için tövbe duası eder. Peki, tövbe istiğfar duası nasıl yapılır? Okunuşu ve anlamı...

Seyyidül İstiğfar Duası fazileti

Şeddâd İbni Evs (r.a.)’den rivayet edildiğine göre Resûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem.), Seyyidu’l-istiğfarın; “duaların efendisi, istiğfârın en üstünü” olduğunu; bu itibarla, her kim bu duayı, sevabına ve faziletine bütün kalbiyle inanarak gündüz okur da o gün akşam olmadan ölürse cennetlik olacağını, yine her kim, sevabına ve faziletine gönülden inanarak gece okur da sabah olmadan ölürse yine cennetlik olacağını ifade buyurmuşlardır.

Seyyidül İstiğfar Duası Türkçe Okunuşu

Seyyidul istiğfar duasının okunuşu:“Allâhümme ente Rabbî, lâ ilâhe illâ ente halaktenî ve ene ‘abdüke ve ene alâ ahdike ve va‘dike m’esteta’tü.Eûzü bike min şerri mâ sana‘tü, ebûü leke bi-ni‘metike ‘aleyye ve ebûü leke bi-zenbî, fağfir lî fe-innehû lâ yağfirüzzünûbe illâ ente.

Seyyidül İstiğfar duası anlamı

Seyyidul istiğfar duasının anlamı: “Allah’ım! Sen benim Rabbimsin! Beni sen yarattın. Ben senin kulunum; gücüm yettiğince ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde durmaktayım.Yaptığım kötülüklerin ve işlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım. Bana lütfettiğin, üzerimdeki nimetlerini yüce huzurunda minnetle anıp, itiraf ederim. Aynı şekilde günahımı da itiraf ederim. Beni bağışla; çünkü senden başka hiçbir kimse günahları affedip bağışlayamaz.”

Tevbe istiğfar duası

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tevbe istiğfar duası Türkçe okunucu ve anlamı

"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma karşı tövbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tövbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm-ü cezm-ü kast ettim. Sen bu tövbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, Yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23