• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tevfik Göksu, belge gösterdi! İmamoğlu'nun bir yalanı daha patladı

Yeniakit Publisher
2020-01-14 16:43:00 -

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun protokol imzaları hakkındaki yalanını belgeleriyle ortaya koydu.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili manipülasyonuna bir yenisini daha ekledi. Türkiye’ye büyük katkı sağlayacak olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili akla hayale gelmeyecek iddialarla toplumu kandırmaya yönelik kampanyalar yapan İmamoğlu, Kanal İstanbul protokolünün meclis kararından önce imzalandığı için bu protokolün olmayacağını savunmuştu. İmamoğlu’nun manipülasyonunu Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ortaya çıkardı. İBB Meclisi’nde konuşma yapan Göksu, İmamoğlu ile Paris Belediye Başkanı arasında yapılan protokolün bir buçuk ay sonra Meclis’e geldiğini anlattı. Göksu, “Hukuken yanlış mı değil. İdari işlemin tamamlanmasıdır. Ama manipülasyon yapmak için illa yanlış söylemek zorunda değilsiniz.” diye konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren imza attığı somut bir proje olmayan İmamoğlu, İstanbul için hayati değeri bulunan projeleri de engellemek için elinden geleni yapıyor.

Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi'ni iptal edip bunun için de tören tutan İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini de engellemek için her gün yeni bir manipülasyon girişiminde bulunuyor.

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin protokolünün hukuksuz olduğunu iddia ederek İBB olarak Kanal İstanbul projesinden çekildiklerini duyurmuştu ve "Bu protokol, atanmış geçici büyükşehir belediye başkanı tarafından, meclis kararı olmadan imzalandığı için zaten hukuksuzdur. İmzalandıktan 2 ay sonra Meclis tarafından karar alınmaya çalışılmıştır" ifadelerini kullanarak projeyi itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuş ve hukuksuz olduğunu öne sürmüştü.

Göksu, yalanı ortaya çıkardı

İmamoğlu'nun bu manipülasyon girişimi AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu tarafından bugün gerçekleştirilen İBB Meclis toplantısında belgeleriyle ortaya konuldu. Göksu, İmamoğlu'nun "hukuksuzluk" olarak nitelediği "meclis kararı olmadan proje onaylama" eylemini İmamoğlu'nun Paris Belediye Başkanı ile meclis kararından önce imzaladığı protokollerle gerçekleştirdiğini belgeleriyle ortaya koydu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aralık ayında İBB'nin Saraçhane'deki binasında basın toplantısı düzenleyerek Kanal İstanbul projesi protokülünden çekileceklerini duyurdu. Projenin "hukuksuz" olduğunu iddia eden İmamoğlu, "Bu protokol, atanmış geçici büyükşehir belediye başkanı tarafından, meclis kararı olmadan imzalandığı için zaten hukuksuzdur. İmzalandıktan 2 ay sonra Meclis tarafından karar alınmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla hukuksuzluğu geri almak benim görevimdir." İfadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Paris'te, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile İstanbul-Paris 'Kardeş Kent' Protokolunu imzaladı.

AK Parti İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu İmamoğlu'nun "hukuksuzluk" olarak nitelediği eylemi İmamoğlu'nun da gerçekleştirdiğini bugün yapılan İBB Meclisinde belgeleriye ortaya koydu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasan bağnaz

sülalesini iskide müdür yapmış...

Doğan Miraç

Yalanlarla dolu zihnini çöp gibi dökenlerle, dökülenleri toplamak için uğraş veren insanların, ayaklarının altında ezilerek yok olan hizmet...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23