İtalyanlara özgü bir tatlı olan tiramisu ülkemizde de çok seviliyor. İşte, hem pratik hem de lezzetli tiramisi tarifi.
Bu akşam tüm ailenin severek yiyeceği bir tiramisu yapmaya ne dersiniz? Bu tatlının zor olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Yalnızca 10 dakika ayırarak şahane bir tiramisu hazırlayabilirsiniz. Elbette, süreye bulaşık yıkama aşamasını eklemiyoruz (!)
Malzemeler
- Arzuya göre sade ya da çikolatalı pasta keki
- 1 kutu krema
- 200 gr labne peyniri
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı süt
- Kakao
Keki ıslatmak için;
- Yarım bardaktan biraz fazla soğuk süt
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
Öncelikle pasta kekini süt ve kahve ile hazırladığınız karışım ile ıslatın. Dilerseniz süt yerine badem sütü ya da kahve şurupları da kullanabilirsiniz.
Tencereye sütü, şekeri alın. Kısık ateşte önce şekeri eritin ardından tencereye yumurta sarısı ve unu ilave edin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Karışım kıvam alınca labneyi tencereye ekleyin.
Karışım muhallebi kıvamını alınca ocaktan indirin. Ocaktan indirdiğiniz karışıma vanilya ve tereyağını ekleyin.
Yağ eriyene kadar kremayı karıştırın.
Kremayı bir kenara alın ve ara ara karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Krema ılınınca bir parçasını kekin arasına yerleştirin. Kalan krema ile tüm pasta kekini kaplayın.
Son olarak tiramisunun üzerini bolca kakao ile süsleyin.
Afiyet olsun.