• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ’ye başvuruyu belediyeler mi yapıyor?

Yeniakit Publisher
2019-07-29 16:57:00 - 2019-07-29 16:58:23
TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ’ye başvuruyu belediyeler mi yapıyor?

TOKİ başvuruları, TOKİ satışları, TOKİ konutları başvuru şartları TOKİ’den ev alacaklar tarafından en çok aranan kelimelerin başında gelmekte. Çoğu vatandaş oturduğu yerde TOKİ’nin konut yapmasını ve TOKİ konutlarından uygun fiyata ev almayı arzulamakta. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ’ye başvuruyu belediyeler mi yapıyor? Alt gelir grubu için üretilen konutlara başvuru koşulları nelerdir?

TOKİ başvuruları, TOKİ satışları, TOKİ konutları başvuru şartları TOKİ’den ev alacaklar tarafından en çok aranan kelimelerin başında gelmekte. Çoğu vatandaş oturduğu yerde TOKİ’nin konut yapmasını ve TOKİ konutlarından uygun fiyata ev almayı arzulamakta. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ’ye başvuruyu belediyeler mi yapıyor?

TOKİ haberleri: TOKİ’ye başvuruyu belediyeler mi yapıyor? Evet. Bu sistemde, kent merkezi veya merkeze yakın gelişme aksı üzerinde yer alan, genel altyapısı tamamlanmış belediye mülkiyetindeki arsa, konut inşaatı yapılmak üzere TOKİ’ye önerilmektedir. Projenin TOKİ tarafından uygun görülmesi halinde, önerilen arsanın mülkiyeti belediye tarafından TOKİ’ye devredilmektedir. Belediye mülkiyetinde projeye uygun arsa yoksa, yine belediye tarafından tespit edilen hazine arsası önerilebilmektedir. Bu önerilerin TOKİ tarafından değerlendirilebilmesi için belediyenin başvuruyu gerekli teknik belgelerle birlikte yapması gerekmektedir.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23