• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump Hong Kongluları uyardı: Çin ordusu yığınak yapıyor

Yeniakit Publisher
2019-08-13 22:07:00 - 2019-08-13 22:09:07
Trump Hong Kongluları uyardı: Çin ordusu yığınak yapıyor

ABD Başkanı Donald Trump, aldıkları istihbaratı referans göstererek, Çin’in Hong Kong sınırına güç takviyesi yaptığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İstihbaratımız, Çin hükümetinin Hong Kong sınırına askeri birlik takviyesi yaptığı konusunda bize bilgi verdi. Herkes sakin ve güvende olmalı” diye yazdı.

Daha önce Çin'in sosyal paylaşım medyası Veybo’da, Çin ordusuna ait çok sayıda zırhlı araç ve üstü kapalı kamyonların Hong Kong'un sınırında bulunan Şıncın kentine geldiğini gösteren görüntüler yayınlanmıştı.

​Çin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin Baş Editörü Hu Şicin, Twitter'dan askeri araçların Şıncın'a gönderilmesinin, protestoculara "uyarı" olduğunu öne sürmüştü.

Hong Kong'da hüküm giyen veya haklarında suçlama iddiaları bulunan kişilerin Çin'e, Makao Özel İdari Bölgesi'ne ve Tayvan'a iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı, 3 Nisan'da parlamentoya sunulmuştu.

Tasarı, politik suçları kapsam dışında tutuyor ancak 7,4 milyon nüfuslu Hong Kong'da halkın büyük bölümü, insanların Çin'in yargı sistemi altında keyfi gözaltılara, adil olmayan yargı süreçlerine ve hatta işkenceye maruz kalacağı kaygısını taşıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Muhalifler, yasanın çıkması halinde bunun Çin'in Hong Kong'daki siyasi muhalifleri hedef almasıyla sonuçlanacağından endişe ediyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emre Bayındır

Doğu Türkistan'lı müslüman kardeşlerimize olmadık zulümleri reva gören aşşağılık bir ülkeden başka ne beklenir ki? Bizimkiler de bu despot, faşist kafalı alçaklara özenir, Avrupa, Amerika gibi dururken.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23