• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump Netanyahu'ya talimat verdi! Uzak dur

Yeniakit Publisher
2019-05-19 15:13:00 -
Trump Netanyahu'ya talimat verdi! Uzak dur

Trump yönetimi, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan İran konusunda tarafsız kalarak söz konusu krize karışmamasını istedi.

Tel Aviv kaynaklarından edinilen bilgiye göre Trump yönetimi, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan İran konusunda tarafsız kalmasını ve söz konusu krize karışmamasını istedi.

İsrail güvenlik kaynakları, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ordu ve güvenlik güçleriyle ABD ile İran arasında artan gerilim ve Körfez'deki krize ilişkin olağanüstü toplantılar gerçekleştirdiğini bildirdi.

Netanyahu, 3 defa pompeo ile görüştü

Kaynaklar, ABD'nin Ortadoğu'da yaşananlarla ilgili İsrail istihbaratından bilgi istemek konusunda tereddüt etmediğini söyledi. Ayrıca Netanyahu'nun bir hafta içinde en az üç kez ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de doğruladılar.

Netanyahu düzenlediği yaptığı toplantılarda Ortadoğu'daki askeri gerilimin artmasına karşı alınacak tedbirleri tartıştı.

Kanal 13 televizyonu muhabiri Barak Ravid üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, şu aşamada İsrail'in İran'ın hedefi olmasının uzak bir ihtimal olduğunu aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Netanyahu, güvenlik birimlerinin başındaki isimlere, Körfez'deki gelişmeleri takibe devam etmeleri ve İsrail'in bu girdabın içine çekilmesini engellemeleri talimatını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23