• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump'a mesaj mı gönderdi? Putin, Pompeo'yu 3 saat bekletmiş

Yeniakit Publisher
2019-05-15 12:30:00 -
Trump'a mesaj mı gönderdi? Putin, Pompeo'yu 3 saat bekletmiş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu 3 saat beklettiği ortaya çıktı.

Rusya ve ABD arasındaki gerilimi dindirmek için dün Rusya'ya ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Başkan Putin tarafından 3 saat bekletildiği ortaya çıktı.

Rusya ile ABD arasında uzun süredir beklenen ve "olumlu mesaj" olarak algılanan görüşme gerçekleşirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yla görüşmesine 3 saat geç geldiği bildirildi.

Pompeo, Donald Trump'ın talimatıyla, Rus-Amerikan diyaloğunu yeniden başlatmak için Rusya'ya gelmişti.

Gecikmenin sebebi Putin'in Astrahan vilayetine sürpriz ziyaret düzenlemesi

Önce Pompeo-Lavrov görüşmesi yapıldı. Daha sonra Putin-Pompeo görüşmesi planlanandan 3 saat geç başladı.

Gecikmenin sebebi ise Putin'in ani bir program değişikliğiyle Astrahan Vilayeti'ne bir ziyaret düzenlemesi oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pompeo'yu bekletme Trump'a mesaj mı?

Putin'in yokluğunda Pompeo ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ilgilendi. Konuyu haberleştiren Moskovskiy Komsomolets gazetesi Donald Trump'ın da daha Rus tarafı ile önce planlanmış iki görüşmeye gecikmek bir yana, görüşmeleri doğrudan iptal ettiğini hatırlattı.

Gazete ayrıca, "Misafirin (Pompeo) kırılmaması ve kendini hakarete uğramış hissetmemesi için Bakan Lavrov'un epey çaba göstermesi gerekti" diye yazdı.

Peskov'dan gecikme açıklaması

Moskovskiy Komsomolets, Pompeo'un Soçi'de görüşmeyi beklediği sırada Putin'in Astrahan Vilayeti'nin idari merkezi Ahtubinsk'te bazı savunma sanayi tesislerini ziyaret ettiğine dikkat çekiyor. Putin'in Ahtubinsk uçuşuna SU-157 model beşinci nesil savaş uçakları eşlik etti.

Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, gelen sorular üzerine devlet başkanının bu gecikmeyle mesaj vermek gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23