• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump'a tehdit gibi uyarı: Durumdan siz de etkilenirsiniz

Yeniakit Publisher
2019-09-08 21:54:00 -
Trump'a tehdit gibi uyarı: Durumdan siz de etkilenirsiniz

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sıddık Siddiki, ABD'ni Taliban ile görüşmeleri kesmesinin sadece kendilerini değil, ABD'yi de etkileyeceğin belirtti.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sıddık Siddiki, ABD Başkanı Donald Trump’ın Taliban ile barış görüşmelerini durdurmasına ilişkin, “Barış anlaşması ve görüşmeler şimdilik durdurulmuş. Ama herhangi iyi veya kötü sonucun sadece Afganistan’ı değil, ABD'yi de etkileyeceğine eminiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Taliban ile bugün yapılması planlanan barış görüşmelerini iptal ettiğini duyurmasının ardından Afganistan'dan açıklama geldi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sıddık Siddiki, bugün düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı. Siddıki, “Afgan hükümeti barış için çok çaba gösterdi. Afgan halkı ve Afgan hükümeti kayıtsız şartsız, iktidarın Afgan hükümetinin elinde olduğu, Taliban'ın daha fazla Afgan halkını katletmemesiyle şartıyla barıştan yanadır. Ama Taliban sivil halkı katlederek barıştan yana olmadığını gösteriyor” dedi.

"ABD'yi de etkileyecek"

Afgan hükümetinin ABD ve müttefik ülkelere barış için gösterdikleri çabalardan dolayı minnettar olduğunu söyleyen Siddiki, Afganistan'ın bu ülkelerle çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Siddiki, Trump'ın Taliban ile barış görüşmelerini iptal etmesine ilişkin, “Barış anlaşması ve görüşmeler şimdilik durdurulmuş. Ama herhangi iyi veya kötü sonucun sadece Afganistan'ı değil, ABD'yi de etkileyeceğine eminiz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pazar günü Maryland eyaletindeki Camp David'de önemli Taliban liderleriyle ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile gizli bir görüşme gerçekleştirmeyi planladığını belirterek, “Bu gece ABD'ye geliyorlardı. Maalesef, Taliban yanlış bir koz elde etmek amacıyla Kabil'de askerlerimizden birini ve diğer 11 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıyı üstlendi. Toplantıyı ve barış görüşmelerini hemen iptal ettim” açıklamasını yapmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23