• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Turgay Güler pas atmaya çalıştı ama binlerce küfür yedi

Yeniakit Publisher
2019-04-24 14:46:00 -
Turgay Güler pas atmaya çalıştı ama binlerce küfür yedi

Bir ara İzmir Marşı okuyarak gündem olan Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, 4 şehit haberini, "Mutlu musun Ekrem" manşetiyle vermişti. Şehit cenazesinde tepkiyle karşılaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ise savunmaya başlayan Güler'e, hem sağdan hem soldan küfürlü mesajlar yağdı.

 yeniakit.com.tr Serkan Çelik  Canlı yayında İzmir Marşı’nı söylemesiyle bir ara gündeme yerleşen Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, 4 Mehmetçiğimizin şehit olmasından sonra gazetesinin manşetinden “Mutlu musun Ekrem” diye sorunca hedefe yerleştirilmişti. Habersiz gittiği şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na yapılan yumruklu protestoyu Twitter hesabında kınadığını açıklayan Turgay Güler’e hem sağdan hem soldan binlerce küfürlü mesaj yağdı.

Kınadı ama solculara yaranamadı

Turgay Güler, Ankara Çubuk Akkuzu köyündeki şehit cenazesine istenmemesine rağmen katılan ve bir kontrollü tahrike imza atan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tepki üzerine sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “Ömrüm boyunca şiddetin her türlüsüne; gerek sözlü gerekse fiziki karşı oldum. Olmaya da devam edeceğim. Şiddet kesinlikle ama kesinlikle savunulacak bir eylem biçimi değildir. Bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınıyorum.

 

Turgay Güler bu paylaşımıyla tepkileri yumuşatmak istedi ama iki yönlü sert tepkilerin hedefine yerleşti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tahrikine dikkat çeken vatandaşlar tepkilerini “Bir kelime de Kılıçdaroğlu’na etseydin. Bu gerçekten de olmadı. Sen Kemal Kılıçdaroğlu’nun oraya bilhassa gittiğini bilecek kadar kendisini iyi tanıyorsun. Sen şehit yakını olsaydın orada Kemal Kılıçdaroğlu’nu istermiydin. Bu kontrollü şiddet.” şeklinde tepkiler gösterirken, Turgay Güler’in ılımlı mesaj vermeye çalıştığı kesimden ise ahlaksızca hakaret, tehdit ve küfürler yağdı. Turgay Güler’i yargılanmakla tehdit eden çok sayıda azgın azınlık mensubu Turgay Güler’i attığı manşetle kışkırtıcılık yapmakla suçladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclisten verdiği mesaj

Sosyal medyadaki tartışma ve gerilim bu şekilde devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’nin açılışının 90. yıldönümü vesilesiyle Meclis’te gerçekleşen etkinliğin hemen ardından Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tepkiye ilişkin soru üzerine şunları söylemişti: “Burada bir şehit var ve bu işin kimler tarafından yapıldığı belli. İşte PKK ile hangi siyasi örgüt el ele kol kola geziyor. Ve bunun yanında da Türkiye’deki siyasi partiler kol kola veriyorlar. Kol kola verdikten sonra da oraya gidiyorlar. Burada artık bir gaz sıkışması var. Bu insanların birikmiş olan bu gaz sıkışması karşısında nereye gideceksin. Bunların hepsini incelemek lazım etraflıca, bunun üzerinde de düşünmek kazım. Bunları bir istismar şeyine dönüştürmenin bir anlamı yok. Buralarda çok dikkat etmemiz gerekiyor. Ben bir Cumhurbaşkanı olarak herhangi bir şehit evine gidişimde soruyorum. Gidişim orayı rahatsız eder mi. Eğer edecekse gitmeyim diye. Dua yapacaksam duamı evimden yaparım. Olay bu kadar basit.” demişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23