• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Turgut Özal Üniversitesi Yeşilyurt Yerleşkesi

Yeniakit Publisher
2019-12-19 13:19:00 -
Turgut Özal Üniversitesi Yeşilyurt Yerleşkesi

Gazetemiz okurlarından Ali Yiğit, "Turgut Özal Üniversitesi Yeşilyurt Yerleşkesi" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Ali Yiğit/Malatya

Üniversitelerin şehre katkısı muhakkaktır.. Özellikle de şehrin  değişik alanlarına yayılması o şehrin  doğu, batı, güney, kuzey bölgelerininde gelişmesi anlamına gelecektir.. Şehirle bütünleşen şehrin değişik bölgelerine yayılan, her alanda gerek mekan olarak, gerekse bilim olarak varlığını hissettiren üniversiteler, bulunduğu şehrin gelişmesine büyük katkılar sunar.. Kuruluşunun üzerinden kısa bir zaman dilimi içerisinde adından söz ettiren, gerek şehrimiz ekonomisinin can damarı olan kayısıyı bilimle buluşturan, yayınladığı makaleler ile adından söz ettiren Turgut Özal Üniversitesinin çalışmaları bir çoğumuzun gündeminde.. Dar alanda sıkışık kalmak yerine yeni yeni fakülte bölümleri hayata geçirmek bir şehir ve üniversite için elzemdir..

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Sn. Aysun Bay Karabulut Üniversiteye yeni bölümler kazandırmanın yolunu ararken diğer taraftan üniversiteyi şehre yayma fikri üzerinde durur..

Bir zamanlar Fetö tarafından üniversite yapılması için tahsis edilen ve bazı inşaat kısmının yapıldığı, Beylerderesi viyadüğünün sol tarafında Yakınca ve İkizce mahalleleri sınırında kalan ve 400 dönümlük bir alanın  2018 yılında yapılan görüşmeler neticesinde Turgut Özal Üniversitesine tahsisi gerçekleşir.. Böyle bir düşünceden ötürü emek verenleri kutluyorum..

Üniversiteler şehrin ortak paydalarıdır..Üniversite bünyesinde şehre kazandırılan her fakülte şehrimiz için bir kazanımdır..
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23