• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk askeri bölge halkının yaralarını sarmaya devam ediyor

Yeniakit Publisher
2019-11-08 19:06:00 -
Türk askeri bölge halkının yaralarını sarmaya devam ediyor

Barış Pınarı Harekatı kapsamında terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Tel Abyad ve Resulayn'da halkın yaraları sarılmaya devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG’nin baskı ve zulmünden kurtarılan Tel Abyad ve Resulaynlı vatandaşlara, Mehmetçiğimizin şefkat eli uzanmaya devam ediyor.

Mehmetçik köy köy gezip tarama yapıyor

İnsani yardım malzemelerinin dağıtıldığı, su tesislerinin tamir edildiği, hastanelerin yeniden hizmet vermesi için gerekli çalışmaların yapıldığı bölgede sağlık hizmetlerinin aksamaması için TSK Mobil Kliniği kırsal mahalleleri dolaşarak sağlık taramasına devam ediyor.

Halkın yaraları sarılıyor

Durumu acil olan hastalar da Akçakale veya Ceylanpınar’a getirilerek tedavi altına alınıyor. TSK Mobil Kliniği son olarak Tel Abyad ve Resulayn arasındaki Tel Ebu Şeyh ve Tel El Cennep köylerinde kapsamlı bir sağlık taraması ile çocuklardan yaşlılara kadar sağlık taraması yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İnsani yardım malzemelerinin dağıtıldığı, su tesislerinin tamir edildiği, hastanelerin yeniden hizmet vermesi için gerekli çalışmaların yapıldığı bölgede sağlık hizmetlerinin aksamaması için TSK Mobil Kliniği kırsal mahalleleri dolaşarak sağlık taramasına devam ediyor. Durumu acil olan hastalar da Akçakale veya Ceylanpınar’a getirilerek tedavi altına alınıyor.

TSK Mobil Kliniği son olarak Tel Abyad ve Rasulayn arasındaki Tel Ebu Şeyh ve Tel El Cennep köylerinde kapsamlı bir faaliyetle çocuklardan yaşlılara kadar sağlık taraması yaptı. Tabip personelimiz tarafından, hasta olan Suriyeli kardeşlerimiz tedavi edildi."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Emeği geçenlerden Allah razı olsun büyük hizmet ve sevap. Yaşlı birisi askerimize dedi ki gözyaşlarıyla nerede kaldınız biz sizi bekliyorduk senelerdir. Kürt kardeşim Türk kardeşim bu zulmünden tamamen kurtulacaksınız inşallah Allah PKK nın belasını versin

ali osman kaya

kandiliniz mübarek olsun avrupa amarika bazı arab ülkeleri görsün insanlık nasıl oluyor gerçi onların gözüvar hakikatı görmez kulagı var hakikatı duymaz dilleri heb yalan söyler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23