• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk isim Çin devlet başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

Yeniakit Publisher
2020-04-09 17:32:00 -
Türk isim Çin devlet başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan Avukat Mehmet İhsan Kalkavan, koronavirüs konusunda yeterli önlemi almadığı ve dünyaya yayılmasında ihmali olduğu gerekçesiyle Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şırnak Barosu avukatlarından Mehmet İhsan Kalkavan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping hakkında, 'koronavirüs salgınının dünyaya yayılmasında ihmali olduğu' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan Avukat Mehmet İhsan Kalkavan, İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'ne gelerek, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile bazı Çinli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Koronavirüs salgınının dünyaya yayılmasında ihmali oldukları gerekçisiyle Şi ile yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Kalkavan, "Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve ilgili yetkililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulundum. Türk Ceza Kanunu'nun 77. maddesiyle insanlığa karşı işlenen suçlar ve uluslararası ceza mahkemesi statüsü 7. madde de düzenlenmiştir. Söz konusu düzenleme ile herhangi bir sivil nüfusa karşı yaygın veya sistematik bir saldırının parçası olarak işlenen öldürme, toplu yok etme suçları kapsamında yargılanmaları gerekir" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Peki niye Abd için veya Abd'nin pentagon'u için yahut Trump için bulunmadın? Yoksa, onlar senin babanın oğlumu?

kehanet

tebrikler bir tane adam gibi avukat çıktı. bu haine bu suçun hesabı sorulmalı. abd ve dsö de bu suçun ortağı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23