• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk istihbaratını hafife aldılar

Yeniakit Publisher
2017-10-11 12:04:00 -
Türk istihbaratını hafife aldılar

ABD Büyükelçisi Bass, darbe girişimlerinin arkasında ABD’nin ve kendi rolünün ortaya çıkacağından derin endişe duyduğu için operasyonları durdurmak istiyor

ABD ile Türkiye arasında vizelerin karşılıklı olarak durdurulmasıyla tavan yapan krizde en etkin rolü ABD Büyükelçisi John Bass üstlendi. 

İşte o yazının ilgili kısmı:

"...ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndan ajan Topuz, Adil Öksüz’ü neden aradı?

Bu satırların kaleme alındığı saatlerde ABD Büyükelçisi, pardon Hilary Clinton’un FETÖ muhibbi büyükelçisi John Bass yeni bir açıklama yaparak Türkiye’ye vize kısıtlamasının kendi kararı olmadığını bu durumun Amerika ve Türkiye hükümetleri arasında yapılacak görüşmeler ile ABD Büyükelçiliği’nde görevli personelin güvenliğine ilişkin Türkiye’nin vereceği taahhütlerin çözebileceğini açıklamıştı. 

TÜRKİYE'Yİ HAFİFE ALDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FETÖ muhibbi Bass ister kendi inisiyatifiyle, ister ABD Müesses Nizamı isteğiyle, isterse Trump’un emirleriyle bu işi yapmış olsun ortada büyük bir becerisizlik ve Türkiye’yi ve istihbarat birimlerini hafife alma hatası var.

OPERASYONLARI DURDURMAK İSTİYOR

Bass ikinci açıklamasında Türk güvenlik kuvvetlerinin ABD Büyükelçiliği’ndeki operasyonları sürdürmesi halinde ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye’deki tüm FETÖ darbe girişimlerinin arkasında ABD’nin ve kendi rolünün ortaya çıkacağından derin endişe duyduğu için operasyonları durdurmak istiyor.

SAVCILIK BASS'IN PEŞİNDE

Ancak olayı soruşturan yargı ve güvenlik birimlerimiz Adil Öksüz ile ABD ajanı Topuz arasındaki ilişkileri, İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Adil Öksüz’ün Topuz tarafından neden arandığını, Akıncı Üssü iddianamesinde 3’üncü sanık olan mahrem imam Kemal Batmaz’ın ABD tarafından neden deşifre edildiğini, vize krizi öncesinde ABD’nin FETÖ’yü gözden çıkarıp çıkarmadığını Bass ile ilgili hukuk dışı bazı olayların organizatörü olduğuna yönelik iddiaları gizlilik içinde tüm detaylarıyla araştırıyor.

John Bass’a bir Türk atasözü ile cevap verecek olursak ‘korkunun ecele faydası yok’ Bass efendi. John Bass için kanaatime göre Türkiye’de görev yapmış en basiretsiz, beceriksiz, Türk ve İslam düşmanı, Diplomatik Misyon’dan bi haber FETÖ ile dans ederken 15 Temmuz’da ellerine kan bulaşmış bir katil diyebiliriz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23