• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk ve Alman polisinden ortak operasyon: 54 şüpheli şahıs tutuklandı

Yeniakit Publisher
2020-02-15 14:40:00 -
Türk ve Alman polisinden ortak operasyon: 54 şüpheli şahıs tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile Almanya Federal Polis Teşkilatınca, Türkiye'de kurdukları sahte çağrı merkezi üzerinden aradıkları, kendilerini polis veya savcı olarak tanıttıkları yaşlı Almanları dolandırdıkları iddiasıyla iki ülkede yakalanan 85 şüpheliden 58'i tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile Almanya Federal Polis Teşkilatınca, Türkiye'de kurdukları sahte çağrı merkezi üzerinden aradıkları, kendilerini polis veya savcı olarak tanıttıkları yaşlı Almanları dolandırdıkları iddiasıyla iki ülkede yakalanan 85 şüpheliden 58'i tutuklandı.

Operasyon kapsamında Türkiye'de yakalanan 44 şüpheli ile Almanya'da gözaltına alınan 41 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İstanbul'da adliyeye sevk edilen 44 zanlıdan 17'si tutuklanırken 27'si de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Almaya'da adli makamlara çıkarılan 41 şüphelinin ise tamamı tutuklandı.

"Almanya'da yaşayan yaşlı kişiler dolandırılıyordu"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya Federal Kriminal Polis Teşkilatının (BKA), ülkelerinde şirket kuran ve Almancayı da iyi bilen F.Ö'nün elebaşı olduğu bir suç örgütünün, İstanbul'da oluşturduğu sahte çağrı merkezi üzerinden Almanya'da yaşayan yaşlı kişileri dolandırdığını raporla bildirmesi üzerine çalışma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinasyonunda 12 Şubat'ta İstanbul, Antalya ve Muğla'da operasyon düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çağrı merkezi üzerinden aradıkları 20 kişiyi, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp 3 milyon avro dolandırdığı, paraları kara veya hava yoluyla Türkiye'ye getirdiği belirlenen 44 kişiyi gözaltına almıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Operasyonun Almanya ayağını gerçekleştiren Almanya Federal Polis Teşkilatı ise 41 şüpheliyi yakalamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

DİRİLİŞ

Biz devlet olarak maalesef hiç bir şey öğrenmemişiz. Almanlar ülkelerinde biz kendilerine o kadar dosya gönderdiğimiz bu şahısların iadesini istediğimiz halde Coni Dündar ,Zekerya Öz,Adil Öksüz ve daha nicelerini ülkesinde beslesin bize karşı kullansın bizde Almanyada üş beş tane alman türkiyede kurulan çağrı merkezleri üzerinden dolandırılıyorlar diye alman polisi ile birlikte ülkemizde ortak operasyon yapalım. Bu nasıl bir iştir anlamıyorum. Zamanında Almanyada Alman devleti tarafında desteklenen sağcılar o kadar türkü öldürmüştü (dönerci cinayetleri diye bilinir )almanlar bunun için ne yaptı. Bize kötülük yapanlara halen kucak açıyoruzya ona yanıyorum. Kim bize darbe vursa onu nedense çok seviyoruz...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23