• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Barolar Birliği'nden Diyarbakır'daki eyleme destek: Annelerden korkun!

Yeniakit Publisher
2019-09-09 22:55:00 - 2019-09-09 23:04:27
Türkiye Barolar Birliği'nden Diyarbakır'daki eyleme destek: Annelerden korkun!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Diyarbakır’da HDP önünde 7 gündür eylemde olan ailelere destek verdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde PKK’nın kaçırdığını belirttikleri çocukları için oturma eylemini sürdüren ailelere destek açıklamasında bulundu. TBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır’da HDP önünde 7 gündür eylemde olan ailelere destek verildi.

Toplumun siyasallaştığı, bir annenin evladının arkasından döktüğü gözyaşlarına, haykırışlarına siyasi yorum yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Halbuki vicdan ve adalet duygusu, bir annenin feryadına her türlü siyasi düşünceden sıyrılarak bakabilmeyi gerektirir. Bu anneler, terör örgütünün kaçırdığı veya kandırdığı evlatlarını geri istiyor. Bağırlarına basabilmek, yeniden onları koklaya koklaya kucaklayabilmek için. Onlar anne. Tüm niyet okumaları bir kenara bırakalım. Bu acılı ailelerin yaşadıklarını hissedelim. Onlara destek verelim. Biz anneleri desteklemek, cesaretli çıkışlarını dünyaya duyurmak için buradayız. Diyoruz ki, bir annenin evladına göz dikmiş teröristler, annelerden korkun. Çünkü onlar koşulsuz sevgiyle karanlığı aydınlatacak, bu güzel ülkeye toplumsal huzur ve barış getirecekler."


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gerçek

İnşallah Allah dualarını kabul eder. Kör kalplerede bu acıyı yaşatsın rabbim.

Hasan

Tiyatro tiyatro. Tayyib anladi firatin dogusuna hic bir sey yapamayacak.onun icin bu tiyatroyu sergiledi. Tayyibin komuta merkezi abd. Izin vermiyor tayyibe onun icin hic bir sey yapamaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23