• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Güney Sudan'la anlaştı

Yeniakit Publisher
2018-04-03 09:31:00 -
Türkiye Güney Sudan'la anlaştı

Türkiye ,Güney Sudan'la eğitim alanında iş birliğine gidiyor.İki ülke arasında ki anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Güney Sudan Cumhuriyeti Hükümeti Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması"na göre, iki ülke örgün ve yaygın eğitimde bilgi ve bilimsel yayınların değişimi, uzman, öğretmen ve öğrenci değişimi, teknik ve mesleki eğitim çerçevesinde deneyimlerin paylaşımı gibi konularda iş birliğini teşvik ederek kolaylaştıracak.

TÜRKÇE ÖĞRETİLECEK

Taraflar, halklar arasındaki mevcut dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve iki ülke tarafından paylaşılan ortak değerlerin artırılması amacıyla birbirlerinin tarih, coğrafya, dil, kültür ve geleneklerinin doğru olarak yansıtılmasını sağlayacak ve ders kitaplarında bu konulara daha geniş yer verilmesini teşvik edecek.Güney Sudan, Türkçenin yabancı dil olarak öğretilmesi ve öğrenilmesine imkan sağlayacak.

BURS VERİLECEK

Türkiye ve Güney Sudan, karşılıklılık temelinde ve imkanları çerçevesinde, ihtiyaç duyulan alanları da dikkate alarak her yıl birbirlerine dil kursu, yüksek öğrenim ve araştırma bursları tahsis edecek. Burs sayısı ve şartları iki ülkenin ulusal yasa ve mevzuatlarına uygun olarak belirlenecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23